ΑργολίδαΜια ξεχωριστή βραδιά στους κήπους των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας

Μια ξεχωριστή βραδιά στους κήπους των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή βραδιά στους κήπους των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Διεύθυνση των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων, υπό την καθοδήγηση της Ομότιμης Καθηγήτριας κυρίας Άλκηστις Κοντογιάννη, οργάνωσαν μια κινηματογραφική βραδιά, ανοιχτή στο κοινό κατόπιν πρόσκλησης, στους κατάφυτους κήπους του προαύλιου χώρου της Αγροτικής Φυλακής Τίρυνθας.

Η Διευθύντρια των φυλακών κυρία Ευαγγελία Κατερίνη, το προσωπικό της φυλακής και οι κρατούμενοι υποδέχτηκαν το κοινό με ενθουσιασμό. Στην εκδήλωση παρέστη η κυρία Ξένη Δημητρίου, Εισαγγελέας επί τιμή και πλήθος κόσμου από την Αργολίδα και την Αθήνα, Έλληνες και ξένοι, φίλοι του μεταπτυχιακού, εκπαιδευτικοί και πολλοί εθελοντές και μεταπτυχιακοί.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Διευθύντριας των Αγροτικών Φυλακών, τη σύντομη ομιλία της κυρίας Δημητρίου που αφορούσε το άνοιγμα των φυλακών στην κοινωνία και λίγα λόγια για την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση από την κυρία Κοντογιάννη. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους «Fiori», όπου σύμφωνα με τον δημιουργό του κινηματογραφικού έργου μικρής διάρκειας, κύριο Κρίστιαν Ξυπολιά «μιλάει για τους «αόρατους» των σύγχρονων κοινωνιών, για όσους ανθρώπους περνάνε απαρατήρητοι σε μια σύγχρονη ζωή που τρέχει με εξωφρενικούς ρυθμούς» και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τον δημιουργό να απαντά στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η κυρία Βασιλική Σαγκιώτη, Εικαστικός έγραψε χαρακτηριστικά: «Αναμφισβήτητα το καλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού! “Οι φυλακές γίνονται τόπος πολιτισμού”. Ποιότητα και υψηλή τέχνη για όλους. Συγχαρητήρια στον κύριο Κρίστιαν Ξυπολιά, την κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη, την κυρία Ευαγγελία Κατερίνη και σε όλους όσους το στήριξαν!».

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη Διευθύντρια των Αγροτικών Φυλακών για την εξαιρετική συνεργασία, το προσωπικό της φυλακής και φυσικά τους έγκλειστους, τον δημιουργό του κινηματογραφικού έργου για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα, και τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων για την άψογη τεχνολογική υποστήριξη.

Ένθερμο ευχαριστήριο προς τους δημοσιογράφους της Αργολίδα και της Αθήνας που στήριξαν θερμά το σημαντικό πολιτισμικό αυτό γεγονός.

Ακολουθεί η επόμενη κινηματογραφική βραδιά την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 με τους κύριο Γιώργο Ντέμο, συνεργάτη του μεταπτυχιακού, κυρία Κατερίνα Καραναγνώστη και κυρία Σοφία Μιχαλοπούλου μεταπτυχιακές φοιτήτριες, όπου θα παρουσιάσουν το μάθημα κινηματογράφου που έκαναν με εξαιρετική επιτυχία στις Φυλακές Ναυπλίου και Τρίπολης (2021-22). Μαζί τους και ένας ακόμη συνεργάτης του μεταπτυχιακού, ο κύριος Νίκος Πιστεύος, ο οποίος θα παρουσιάσει την ταινία μικρού μήκους «Το χρέος», που δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους.

Επίσης, το ίδιο βράδυ, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Κούκλας, όπου κούκλες των μεταπτυχιακών που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου τον Ιούνιο στις φυλακές Κορυδαλλού και κούκλες άλλων ετών έρχονται με την επιμέλεια της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Μαριάννας Μπορμπόλη σε ένα παρτέρι των κήπων της Φυλακής.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 με την προβολή αποσπασμάτων από γνωστές ταινίες, τραγούδια που ακούστηκαν σε ταινίες και θα ερμηνεύσουν οι κυρίες Αθηνά Δημητρακοπούλου και Ίλια Κοντού, αλλά και την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο κούκος» του κύριου Νίκου Βουτενιώτη.

Οι εκδηλώσεις στις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας είναι κλειστές και λειτουργούν με προσκλήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν σχετικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης prison.edu2022@gmail.com

Η Άλκηστις σας απευθύνει τον λόγο:

Αγαπητοί μας φίλοι, μεταπτυχιακοί και εθελοντές, σας προσκαλούμε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στις 8.30΄. Σας περιμένουν οι έγκλειστοι, που δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρονται με την παρουσία σας και οι διοργανωτές, ήτοι Φυλακές Τίρυνθας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Δήμος Ναυπλιέων στον υπέροχο, μαγευτικό κήπο των φυλακών, με τα αιωνόβια δέντρα, που αφηγούνται την ιστορία του Καποδίστρια και τα μετέπειτα γεγονότα της νεότερης Ελλάδας, Εκεί, μέσα από το σιδερένιο πλαίσιο, σφυρηλατημένο από τους καημούς χιλιάδων εγκλείστων, σας περιμένουμε για το ξεκίνημα της πολιτισμικής μας ανάτασης και σας υποσχόμαστε πως οι γάτες των Αγροτικών κήπων της Τίρυνθας θα περιφέρονται όλο περιέργεια μπροστά από την οθόνη προβολής, ενώ στα πράσινα παρτέρια, σιωπηλά, οι κούκλες των μεταπτυχιακών θα περιμένουν το βλέμμα σας, καθώς απορημένος ο σκύλος των φυλακών, Μπάμπης, θα απολαμβάνει βραδιές πολιτισμού με φεγγάρι.

Οι ελπίδες μας όσα και τα φύλλα των δέντρων.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα