Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΝαύπλιο: Το μήνυμα του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου για τη δολοφονία του Ιωάννη...

Ναύπλιο: Το μήνυμα του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου για τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 191 χρόνια από τη δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβέρνητη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Εξαίρετος διπλωμάτης, ευγενής, αποφασιστικός, διορατικός και φιλόπατρης, ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά που τον συνόδευσαν στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Για εμάς που ζούμε εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους ο Ιωάννης Καποδίστριας αποτελεί μια εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων και εμβληματικών μορφών της σύγχρονης Ευρωπαϊκής και Ελληνικής ιστορίας, τη ζωντανή και λαμπρή ιστορία της πόλης μας.

Η παρακαταθήκη που άφησε στις επόμενες γενιές τεράστια γιατί ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις για μια Ελλάδα αντάξια του παρελθόντος της και της μελλοντικής προοπτικής της.

Για το σκοπό αυτό αφιερώθηκε πνευματικά, ψυχικά και σωματικά στη δημιουργία εκ του μηδενός, ενός σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Υπό αυτές τις συνθήκες σήμερα τιμούμε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα σε μία πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία όχι για να μνημονεύσουμε μόνο το παρελθόν και την Ιστορία αλλά για να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε ότι μόνο με ενότητα, ομοψυχία και συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε και να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα