ΑργολίδαΝα φέρουμε Ρουμάνους αστυνομικούς για την Ερμιονίδα

Να φέρουμε Ρουμάνους αστυνομικούς για την Ερμιονίδα

Ερώτηση σχετικά με την απόφαση να μην ενισχυθεί με προσωπικό η Δ.Α. Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2022 κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς και οι κάτοικοι της Ερμιονίδας ίσως θα έπρεπε να αναρωτιούνται μήπως πρέπει να καλέσουμε πάλι κάποια ξένη χώρα να μας βοηθήσει στην αστυνόμευση της περιοχής… Έτσι και αλλιώς οι Ρουμάνοι πυροσβέστες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τα έχουν περάσει χάρις στην ανικανότητα της κυβέρνησης. Γιατί όχι και αστυνομικοί; Διαβάστε την αναφορά του Ανδρέα Πουλά…

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Π. Θεοδωρικάκο

Θέμα: «Καμία ενίσχυση με προσωπικό στη Δ.Α. Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2022»

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με μία σύντομη ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία έκτακτη – συμπληρωματική μετάθεση για το 2022 για καμία Αστυνομική Διεύθυνση της επαρχίας συμπεριλαμβανομένης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν λαμβάνει υπόψη του τις ελλείψεις προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα της ελληνικής Περιφέρειας που πολλές φορές έχουν επισημανθεί τόσο από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων όσο και από τους ίδιους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ήδη από τις 20 Αυγούστου 2022 με επιστολή της επεσήμανε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Δ.Α. Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2022 επικαλούμενη τόσο τις συνεχιζόμενες διαταγές αποσπάσεων προσωπικού ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να καταπονείται ιδιαίτερα το εναπομένον προσωπικό, όσο και τις επικείμενες αποστρατείες, έως τέλος του 2022, αστυνομικών της Δ.Α. Αργολίδας που θα προκαλέσουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Μάλιστα η Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας στο σχετικό έγγραφό της χαρακτήριζε ως μονόδρομο την ενίσχυση της Δ.Α. Αργολίδας με προσωπικό στις έκτακτες μεταθέσεις μηνός Οκτωβρίου 2022.

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η κυβέρνηση κωφεύει μπροστά στις ανάγκες της προστασίας των πολιτών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας τους αλλά και μπροστά στις ελλείψεις και τις εργασιακές ανάγκες των αστυνομικών υπαλλήλων τόσο της Αργολίδας όσο και ολόκληρης της χώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

  1. Για ποιο λόγο και βάσει ποιων δεδομένων αποφασίστηκε να μην ενισχυθεί η Δ.Α. Αργολίδας με προσωπικό στο πλαίσιο των έκτακτων – συμπληρωματικών μεταθέσεων για το 2022;
  2. Με ποιο τρόπο και πότε σκοπεύετε να καλύψετε τις κενές οργανικές θέσεις της Δ.Α. Αργολίδας;

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα