Home Ελλάδα Ανδρέας Πουλάς: “Η 3η Σεπτέμβρη μας εμπνέει και μας οδηγεί”

Ανδρέας Πουλάς: “Η 3η Σεπτέμβρη μας εμπνέει και μας οδηγεί”

0

Μία από τις πιο σημαντικές μεταπολιτευτικές επετείους είναι αναντίρρητα η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Η 3η του Σεπτέμβρη, η ημερομηνία που επέλεξε ο Ανδρέας Παπανδρέου για να γεννηθεί το Κίνημα που άλλαξε την Χώρα, σηματοδοτείται από το πιο λαοφιλές πολιτικό σύνθημα που ακούστηκε στην πατρίδα μας: ΑΛΛΑΓΗ!

Ακόμα και σήμερα οι αξίες πάνω στις οποίες ο Αντρέας βάσισε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δονούν τις ψυχές μας: ΛΑΙΚΉ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, οι πολίτες μνημονεύουν το ΠΑΣΟΚ και τα έργα του, που τόσο λοιδορήθηκαν από τους πολιτικούς αντιπάλους, από τις δυνάμεις της συντήρησης και από την εγχώρια διαπλοκή. Το ΕΣΥ που στήριξε τη πατρίδα στα χρόνια της πανδημίας, οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ που διασφάλισαν την διαφάνεια στον δημόσιο βίο μέσω της Διαύγειας και των ανεξάρτητων αρχών, ο ΑΣΕΠ που είναι ο πυλώνας την αδιάβλητης πρόσβασης στο δημόσιο και εκατοντάδες άλλες πραγματικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που μεταμόρφωσαν τη χώρα μας είναι «έργα ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ φέτος κλείνει τα 49 του χρόνια στη μεταπολιτευτική Ελλάδα διερχόμενο έναν χρόνο δομικών αλλαγών. Μετά την παλλαϊκή συγκίνηση που προκάλεσε ο αδόκητος χαμός της Φώφης Γεννηματά, τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού και τη νέα πορεία που χαράσσει με το νέο Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, το τρένο μπαίνει πάλι στις ράγες του. Ερχόμαστε με την πολιτική μας παρακαταθήκη, με την εμπειρία μας και με τις αρχές μας να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που έχουν διαμορφωθεί στα χρόνια μετά τα μνημόνια. Αλλά και να προστατέψουμε τη δημοκρατία μας απέναντι σε θολές «επισυνδέσεις», σε εξωθεσμικά και μη κέντρα, απέναντι σε σκοτεινούς κύκλους, αντεθνικές πρακτορικές πρακτικές και αντιλαϊκά συμφέροντα που απεργάζονται τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ : τη σταθερή και ισχυρή δημοκρατία, τους θεσμούς και την ίδια την εθνική μας υπόσταση.

Σήμερα, μετά από 49 χρόνια, το Κίνημα που άλλαξε τη Χώρα, χωρίς φόβο, με πολύ πάθος και περίσσευμα γενναιότητας εξακολουθεί να μπαίνει μπροστά στις εθνικές μάχες, να αναλαμβάνει τις ευθύνες και να κοιτάει στα μάτια τους πολίτες. Ως η μόνη πραγματικά λαϊκή πολιτική δύναμη, που στήριξε τους οικονομικά αδύναμους, που βάσισε την ανάπτυξη της χώρας στο ανθρώπινο δυναμικό της και όχι σε απραγματοποίητες υποσχέσεις, σε εύηχα ψέματα και σε μία αδηφάγα εγχώρια ελίτ, δίνει δυναμικά το παρόν και γιορτάζει και φέτος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό και δίπλα στο λαό.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version