ΕλλάδαΕπίσκεψη του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά στην Ημαθία

Επίσκεψη του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά στην Ημαθία

Την Ημαθία επισκέφτηκε ο βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς μαζί με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Στέφανο Ξεκαλάκη. Ο κ. Πουλάς είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί καλλιέργειες πυρηνόκαρπων στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις συνεχόμενες καλοκαιρινές βροχοπτώσεις και να συζητήσει με τους αγρότες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, οι αγρότες αναφέρθηκαν στην πολύ δύσκολη φετινή χρονιά για τους παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου της Ημαθίας, της Πέλλας και ολόκληρης της χώρας, καθώς και στο κόστος παραγωγής και ειδικά της ενέργειας, του πετρελαίου και των λιπασμάτων που έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Επιπλέον, οι ζημιές που προκλήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο) στις παραγωγές, κυρίως ροδάκινων και νεκταρινιών, από βροχοπτώσεις είναι πολύ μεγάλες και χρήζουν άμεσης εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις χαμηλές τιμές που διαμορφώθηκαν με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές μεταποιητών και χυμοποιών και παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών και οι οποίες καθιστούν την παραγωγή μη συμφέρουσα.

Από την πλευρά του ο κ. Πουλάς τόνισε την ανάγκη προσαρμογής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για την κάλυψη των ζημιών στα πυρηνόκαρπα αλλά και γενικότερα για την κάλυψη νέων κινδύνων που απειλούν την αγροτική παραγωγή λόγω της κλιματικής κρίσης. Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα καθυστερημένα και ανεπαρκή μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, αλλά και για το φιάσκο της πληρωμής της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες.

Τέλος, ο κ. Πουλάς συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Ν.Ε. και στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα