Home Περιφέρεια Στην Περιφ. Πελοποννήσου οφείλουμε να πειθαρχήσουμε στο “νόμο-Νίκα” – Καλούμε τον κ....

Στην Περιφ. Πελοποννήσου οφείλουμε να πειθαρχήσουμε στο “νόμο-Νίκα” – Καλούμε τον κ. Μαλτέζο να σταματήσει την κατηφόρα

0

Η θητεία της Περιφερειακής Αρχής Νίκα έχει συνδεθεί με την υποβάθμιση και την απαξίωση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας και των Συλλογικών Οργάνων που την απαρτίζουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την 3η Αυγούστου 2022, όπου μετά από πρόταση του κ.Νίκα, η οποία υπερψηφίστηκε και από ορισμένους συναδέλφους της Αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε με μία ψήφο διαφορά, να οριστεί ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ.Δημήτρης Κουτσογιάννης ως επικεφαλής επιτροπής ειδικών προκειμένου να συνταχθεί έκθεση-γνωμοδότηση, η οποία θα διαβιβαζόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έκδοση απόφασης.

(Η σύνταξη τεχνικής έκθεσης του έργου «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα» ανατέθηκε με απόφαση απευθείας ανάθεσης του κ.Νίκα στην εταιρεία: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Ι.Κ.Ε., με το διακριτικό τίτλο: IRMASYS Ι.Κ.Ε. αντί του ποσού 24.700€ – ΑΔΑ: Ψ9ΦΥ7Λ1-8Ο4).

Ο κ.Νίκας δεσμεύτηκε ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου το θέμα θα επανέλθει για συζήτηση και λήψη απόφασης από το αρμόδιο Συλλογικό Όργανο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την 28.9.2022, στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, η έκθεση του καθηγητή και της επιτροπής ειδικών θα διαβιβαστεί πρώτα (!) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και μετά θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την πρώτη στιγμή η παράταξη μας, λόγω των διφορούμενων δηλώσεων, των παλινωδιών και της μικροπολιτικής διαχείρισης του θέματος από τον κ.Νίκα, αντιλήφθηκε ότι ο κ.Περιφερειάρχης επιδιώκει με κουτοπόνηρο τρόπο να κερδίζει χρόνο για να συνεχίζει τα μικροπολιτικά του παιχνίδια στις πλάτες των Καλαματιανών πολιτών.

Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα οδηγήσει με τις ενέργειες του το Περιφερειακό Συμβούλιο στον απόλυτο εξευτελισμό, αφού προκλητικά και δημόσια μας ενημερώνει ότι αγνοεί την κείμενη νομοθεσία που αφορά την έγκριση των Μ.Π.Ε. και ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλουμε να πειθαρχήσουμε στο «νόμο-Νίκα», δηλαδή κάνω ότι θέλω, όποτε το θέλω και όπως το θέλω!

Η διαβίβαση της έκθεσης στο Υπουργείο δεν προβλέπεται από κανένα νομοθετικό πλαίσιο, υπομονεύει τη Δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και το διακριτό ρόλο των θεσμών. Η δημιουργία εντυπώσεων και η προσπάθεια χειραγώγησης των Περιφερειακών Συμβούλων είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της κουτοπόνηρης πολιτικής Νίκα.

Καλούμε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και κυρίως τον Πρόεδρο κ.Ιωάννη Μαλτέζο να σταματήσει την κατηφόρα που οδηγεί ο κ.Νίκας τη λειτουργία του Συλλογικού Οργάνου και να διαβιβαστεί άμεσα η έκθεση – γνωμοδότηση του καθηγητή κ.Κουτσογιάννη και της ειδικής επιτροπής στα αρμόδια θεσμικά όργανα που είναι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ελπίζουμε το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης (ακόμα και εκείνοι που εμπιστεύτηκαν και συμφώνησαν με τον κ.Νίκα στη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος) να αντιδράσουν στη συνέχιση αυτών των αντιδημοκρατικών, αντιθεσμικών και αλαζονικών συμπεριφορών του κ.Περιφερειάρχη.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version