Συνεντεύξεις Ελπίδα Καρκαλάτου: Οι νέοι είναι οι φορείς του πυρσού του νεωτερισμού και...

Ελπίδα Καρκαλάτου: Οι νέοι είναι οι φορείς του πυρσού του νεωτερισμού και της εξέλιξης

0
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Αποδέχτηκε προσφάτως την πρόταση του Δημήτρη Καμπόσου, ώστε να ενισχύσει με τη λάμψη της το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών. Η ίδια προτίθεται να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της, ώστε να αναδειχτεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και να βοηθήσει τον τόπο της. Αγαπά το Άργος και δηλώνει έτοιμη για την κούρσα της ζωής της…

Ο ανωτέρω λόγος γίνεται για την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια του στίβου Ελπίδα Καρκαλάτου, η οποία παρέθεσε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον εκδότη της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Πρωταθλήτρια στον στίβο, ενώ έχετε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας. Προφανώς θα επιδιώξετε με αξιώσεις την ανάδειξη σας στα αυτοδιοικητικά πολιτικά δρώμενα και με την Παράταξη του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου; Πώς θα καταφέρετε να ανταπεξέλθετε στην προσθήκη ακόμη ενός “αγωνίσματος”;

Ελπίδα Καρκαλάτου: Ως αθλήτρια του στίβου έχω Πανελλήνιο ρεκόρ με την ομάδα 4400, 15 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, 3 βαλκανικά μετάλλια και 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα “Μπρούνο Ζάουλι” το 2021 με την 4400. Αυτή η σειρά επιτυχιών και διακρίσεων μου στο κλασσικό αθλητισμό ήρθε με σκληρή δουλειά, πειθαρχία και επιμονή. Αυτό θα εφαρμόσω και στο πολιτικό στίβο όπου σε συνδυασμό με την αγάπη για τον τόπο μου, θα με κάνουν να ανταπεξέλθω και να φέρω εις πέρας κρίσιμα ζητήματα της περιοχής μας. Η παράταξη του Δημήτρη Καμπόσου η “Αλλαγή Πορείας” είναι ένα κίνημα που πιστεύω γιατί βλέπω τα έργα του εδώ και 11 συνεχόμενα έτη να γίνονται πραγματικότητα. Με μεγάλη χαρά και τιμή δέχτηκα την πρόταση του Δημάρχου ώστε να μπω ενεργά και σε αυτό το στίβο και να πετύχουμε!

► Θεωρείτε πως ισχύει το δόγμα ότι οι νέοι στην χώρα μας είναι Απολιτίκ; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα;

Ελπίδα Καρκαλάτου: Ανήκω σε ένα ενεργό κομμάτι της νεολαίας το οποίο πιάνει το παλμό και τις ανάγκες της. Δεν θεωρώ πως το κίνημα των Απολιτικ είναι αντιπροσωπευτικό της νεολαίας της χώρας μου και πόσο μάλλον των νέων της περιοχής μου. Είναι ένα κίνημα το οποίο εκμεταλλευόμενο τα παρόντα ελλείμματα των νέων σε συνδυασμό με την παραπληροφόρηση τείνει να απομακρύνει και να αδρανοποιήσει τους νέους από τα πολιτικά ιδεώδη και να τους εγκλωβίσει στην ματαιότητα του ωχαδερφισμού. Όπως είπε και ο Αριστοτέλης ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως πολιτικό ον. Συνεπώς αυτό το “Α” το στερητικό μπροστά από την ενασχόληση με τη πολιτική δεν θεωρώ πως αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά. Φυσικά και είναι αποδεκτή η παραγωγική αμφισβήτηση των νέων και η διαφοροποίηση τους για το “πολιτικό γίγνεσθαι” αλλά δε νοείται ως αποδεκτή στάση η πλήρης απαξία και περιφρόνηση. Η αποχή και η απαξία δεν αποτελούν κάποιο είδος καρποφόρας επανάστασης. Οι νέοι είναι φορείς του πυρσού του νεωτερισμού και της εξέλιξης και θα πρέπει να το δείξουν ενεργά.

► Εργάζεστε ως προπονήτρια και στο Σ.Δ.Υ Άργολίδας, συνεπώς έρχεστε σε επαφή με αθλήτριες και αθλητές. Έχουν λάβει γνώση της απόφασης σας να πολιτευτείτε; τι σας λένε;

Ελπίδα Καρκαλάτου: Ο Σ.Δ.Υ Αργολίδας είναι για εμένα μια μεγάλη οικογένεια που απαρτίζεται από μικρούς μέχρι μεγάλους αθλητές. Έμαθαν για την επιθυμία μου να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση από τη πρώτη στιγμή που το αποφάσισα. Προφανώς και είχαν πολλές ερωτήσεις να μου κάνουν γιατί νοιάζονται για εμένα και με στηρίζουν σε κάθε δύσκολη κούρσα μου, η μόνη διαφορά τώρα είναι πως σκοπεύω να κάνω αγώνα δρόμου και ξέρω πως και εκεί θα είναι δίπλα μου – υποστηρικτικοί ο καθένας με το δικό του τρόπο.

► Είχατε αξιολογήσει άλλες προτάσεις που να “οδηγούσαν στον πολιτικό στίβο” μέχρι πρότινος; Γιατί αποδεχτήκατε το κάλεσμα του Δημήτρη Καμπόσου με την “Αλλαγή Πορείας;”

Ελπίδα Καρκαλάτου: Ναι, η αλήθεια είναι πως δέχθηκα και άλλες προτάσεις. Τώρα είμαι έτοιμη να στηρίξω το εγχείρημα του Δημήτρη Καμπόσου. Έχω δει την πορεία και τα έργα του αυτά τα 11 χρόνια, τον πιστεύω τον στηρίζω και ξέρω πως τα καλύτερα είναι μπροστά και θα γίνουν και θέλω να είμαι εκεί, να είμαι κομμάτι όλης αυτής της Παράταξης. Θέλω να αγωνισθώ και να διεκδικήσω καλύτερες μέρες για τον τόπο μου.

► Έχετε αποφοιτήσει από το τμήμα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Ποια είναι η εφαρμογή της; Θα μπορούσατε να μας την παρουσιάσετε περιληπτικά;

Ελπίδα Καρκαλάτου: Είμαι απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού και το μεταπτυχιακό που κατέχω είναι στις Επιστήμες Αγωγής και την Εκπαιδευτική Τεχνολογία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η εκπαιδευτική τεχνολογία αποτελεί την σύγχρονη πραγματικότητα. Η χρήση οπτικοακουστικών μέσων τελευταίας γενιάς και διαδραστικών εφαρμογών υποβοηθούν το έργο του εκάστοτε διδάσκοντα προκειμένου να διευκολύνουν την διεξαγωγή του μαθήματος αλλά και να μετατρέψουν την διδασκαλία σε μια διαδικασία ευχάριστη και αποδοτική για τους μαθητές.

Βέβαια ως είναι φυσικό για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναμένεται η καθολική ενσωμάτωση τους στο σχολικό πρόγραμμα και απαιτείται η συνεχής και επιμελής επιμόρφωση των διδασκόντων σε αυτά.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version