ΠεριφέρειαΕπερώτηση Αντωνίας Μπούζα για την μεταφορά των μαθητών

Επερώτηση Αντωνίας Μπούζα για την μεταφορά των μαθητών

Οι υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την μεταφορά των μαθητών είναι σαφείς και ξεκάθαρες.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με το Νόμο, μεριμνά για την ποιοτική και ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Στην ευθύνη αυτή και στο παρελθόν, ανέκυπταν μικρά και μεγάλα προβλήματα, οφειλόμενα στην εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης μαθητή, αλλά με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, τη νομιμότητα, την επάρκεια του πολιτικού προσωπικού και το ενδιαφέρον, επιλύονταν .

Μεγάλη προσοχή και μέριμνα υπήρχε πάντοτε στα παιδιά με προβλήματα υγείας , παιδιά με αναπηρίες και στα νήπια και προνήπια.

Φέτος, ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, μας επεφύλασσε μία οδυνηρή έκπληξη.

Με ιδιαίτερη αναλγησία, τόσο αυτός, όσο και οι έξι ( 6 ) εκλεγμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοί του από τη Μεσσηνία, απέκλεισαν τη μεταφορά με ταξί των μικρών και ευάλωτων μαθητών και επέλεξαν σκανδαλωδώς τη μεταφορά τους με λεωφορεία, αναφέροντας πως δεν το επιτρέπει ο Νόμος.

Ενημερωτικά βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 50025/2018 , ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018, στην οποία στηρίζουν το επιχείρημά τους, γινόταν νόμιμα εκτός των λεωφορείων και με ταξί , η μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία το 2019, το 2020 και το 2021.

Μετά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που ήρθε προς συζήτηση με πρωτοβουλία των αντιπολιτεύσεων το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ουδεμία απάντηση δόθηκε για αυτήν την επιλογή και μάλιστα ακούστηκε από υπεύθυνα χείλη, πως στη Μεσσηνία δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών.

Σήμερα ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ακόμα τα νήπια και προνήπια πολλών χωριών του Δήμου Μεσσήνης, τα πηγαίνουν στο σχολείο οι γονείς τους, μιας και δεν έχει εξευρεθεί λύση με τους δασκάλους, για τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μικρών παιδιών από τα σχολεία.

Επίσης, ένα μήνα τώρα, μικρά παιδάκια έχουν αφεθεί στα χέρια συνοδών των λεωφορείων, για τους οποίους δεν έχουν κατατεθεί ακόμη, όσα προβλέπει ο Νόμος , δηλ. πιστοποιητικά υγείας, ποινικά μητρώα κλπ .

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώ:

*Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νήπια και προνήπια των χωριών του Δήμου Μεσσήνης Αβραμιού, Λευκοχώρας, Λυκοτράφου, Νεοχωρίου και Μάδενας ;

*Γιατί δεν έχει εξευρεθεί λύση και αναγκάζονται οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολείο;

*Γιατί δεν έχει επιλεγεί η έτερη νόμιμη οδός της μετακίνησης των μικρών αυτών παιδιών με ταξί, όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά πλειοψηφία και με καταψήφιση αυτής της απόφασης, μόνο του κ.Νίκα και των Συμβούλων του;

*Γιατί υπάρχει τέτοια ανεξήγητη εμμονή να μην χρησιμοποιούνται άλλα μεταφορικά μέσα εκτός των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών, ενώ η ίδια ΚΥΑ με τον πρότερο διαγωνισμό που έλαβε παρατάσεις το 2019,2020 και 2021 , ισχύει και σήμερα;

*Σε ποίες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για να επιλύσετε το πρόβλημα και να ομαλοποιήσετε τη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα