Αργολίδα Εργαστήριο “Τεχνητή Νοημοσύνη: Συμβιώνοντας με τις Μηχανές”

Εργαστήριο “Τεχνητή Νοημοσύνη: Συμβιώνοντας με τις Μηχανές”

0

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συμβιώνοντας με τις Μηχανές».

Το εργαστήριο επιδιώκει να αναδείξει τον ρόλο που διαδραματίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καθημερινότητά μας. Η ραγδαία διείσδυση των προηγμένων «έξυπνων» αλγορίθμων επηρεάζει τους τρόπους που εργαζόμαστε, ενημερωνόμαστε, μαθαίνουμε, επικοινωνούμε, και σχετιζόμαστε με τους άλλους, ενώ παράλληλα εγείρει σοβαρά ηθικά ζητήματα και υπαρξιακούς κινδύνους για τη φιλελεύθερη δημοκρατία και την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Στο εργαστήριο θα αναστοχαστούμε για τους φόβους και τις ελπίδες μας και θα διερευνηθεί ο αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην σύγχρονη κοινωνία και τις ανθρώπινες αξίες, καθώς και ένα φάσμα από τάσεις και σενάρια για τα πιθανά ψηφιακά μας μέλλοντα.

Συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο Δρ Χαράλαμπος Τσέκερης, Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συμβιώνοντας με τις Μηχανές».

ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version