ΑργολίδαΟ Γ. Ανδριανός στην εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών που αφυπηρέτησαν στην...

Ο Γ. Ανδριανός στην εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών που αφυπηρέτησαν στην Αργολίδα

«Τους καλούς μας δασκάλους τους κρατάμε στη μνήμη, στη συνείδηση και την καρδιά μας για ολόκληρη τη ζωή μας».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προς τιμήν των εκπαιδευτικών που αφυπηρέτησαν στην Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτής της ωραίας εκδήλωσης – την Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Και βεβαίως, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τους τιμώμενους σήμερα εκπαιδευτικούς.

Είναι πραγματικά δύσκολο να υπερβάλει κανείς ως προς τη σημασία που έχει ο δάσκαλος στη ζωή του μετέπειτα ενήλικα ανθρώπου και πολίτη.

Θα προσπαθήσω γι’ αυτό να αποφύγω κοινοτοπίες και κλισέ μολονότι τις περισσότερες φορές αυτά αποδίδουν με τρόπο εξαιρετικά ακριβή και εύστοχο το τεράστιο χρέος μας τόσο ως άτομα, όσο και συλλογικά ως κοινωνία στους εκπαιδευτικούς.

Γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά, και από τη θητεία σας στην άλλη πλευρά των θρανίων, ότι τους καλούς μας δασκάλους τους κρατάμε στη μνήμη, στη συνείδηση και την καρδιά μας για ολόκληρη τη ζωή μας, και τα διδάγματα της γνώσης και του ήθους που κάποτε μας προσέφεραν είναι σταθεροί και άσβεστοι φάροι προσανατολισμού τόσο για την καθημερινότητα όσο και για τις δύσκολες αποφάσεις της ζωής μας.

Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω, γιατί το αισθάνομαι ως χρέος, ότι όλοι μας γνωρίζουμε καλά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες συχνά κληθήκατε να επιτελέσετε το εκπαιδευτικό έργο. Γνωρίζουμε καλά τις υλικές ελλείψεις, τη συχνή έλλειψη ηθικής υποστήριξης, τα γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια στη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία.

Γνωρίζουμε καλά ότι συχνά χρειάστηκε να υπερβείτε κατά πολύ τα καθορισμένα σας καθήκοντα, να υπερβάλλετε εαυτόν, να καλύψετε μεγάλα και δύσκολα κενά.

Γνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης να διαχειριστείτε ένα δύσκολο παιδί που συχνά έχει κι αυτό να διαχειριστεί ασύμμετρα οικογενειακά προβλήματα, το βάρος της ευθύνης να ενθαρρύνετε ένα παιδί με μεγάλες δυνατότητες και ταλέντα, το βάρος της ευθύνης να βοηθήσετε κάθε παιδί να βρει το δρόμο που του αρμόζει και να κυνηγήσει τα όνειρά του με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Παρά λοιπόν την πραγματικότητα ότι συχνά το κράτος και η κοινωνία δεν στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτόν τον καθημερινό σας αγώνα όσο θα θέλατε και όσο έπρεπε, να είστε βέβαιοι ότι και γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε με βαθιά ευγνωμοσύνη το έργο σας, όπως επίσης γνωρίζουμε και το χρέος μας να προσπαθούμε ακατάπαυστα για τη διαρκή αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, για την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων, για την εξασφάλιση των θεσμικών, υλικών και ηθικών προϋποθέσεων ώστε το εκπαιδευτικό έργο να επιτελείται ακώλυτα, με κέφι και μεράκι από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Επιτρέψτε μου τέλος να σας ζητήσω την πολύτιμη πείρα και τις γνώσεις σας να μην σταματήσετε να τη μεταλαμπαδεύετε στις επόμενες γενιές των παιδιών και των εκπαιδευτικών, καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία μας.

Γνωρίζω καλά ότι μεταξύ σας βρίσκονται συγγραφείς και ποιητές, λαογράφοι και καλλιτέχνες, άνθρωποι αποδεδειγμένα πολύτιμοι για κάθε συλλογική προσπάθεια ενίσχυσης της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, Νέστορες και μέντορες.

Στην κατεύθυνση αυτή, χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημερινή βράβευση του Θέμη Μακαντάση με τον οποίο, εκείνος από τη θέση του πρώην σχολικού συμβούλου κι εγώ από άλλο πόστο, πριν ακόμη γίνω βουλευτής, βάλαμε μαζί το πετραδάκι για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στην Αργολίδα, μια προσπάθεια που δικαιώνεται από το αποτέλεσμα όταν βλέπουμε και σ’ αυτή την εκδήλωση ευτυχισμένα παιδιά με τους δασκάλους τους να καλλιεργούν το ταλέντο τους και να κάνουν αυτό που τους αρέσει.

Δεν σταματάμε λοιπόν να σας έχουμε ανάγκη. Και είμαι σίγουρος ότι με τη γνώση και την εμπειρία σας θα επιλέξετε σωστά το πεδίο εκείνο όπου η προσφορά σας θα συνεχίζει να μπολιάζει θετικά την τοπική μας κοινωνία.

Με βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης λοιπόν, εύχομαι σε όλες και όλους σας υγεία, δημιουργικότητα και δύναμη στα επόμενα βήματά σας. Έχετε τις ευχές και την αγάπη όλων μας, και προπαντός των παιδιών στα οποία προσφέρατε απλόχερα το ανεκτίμητο δώρο της γνώσης και του ήθους».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα