Home Άρθρα 28η Οκτωβρίου και Ηλιακή έκλειψη

28η Οκτωβρίου και Ηλιακή έκλειψη

0
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

H Ελλάδα γιόρτασε και πάλι την επέτειο της έναρξης του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου του 1940. Συνήθως οι λαοί γιορτάζουν τη λήξη ενός πολέμου, για μας όμως, η έναρξη έχει μεγάλη σημασία, γιατί ήταν η μέρα που η χώρα μας ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στον Ιταλικό φασισμό.

Εξ άλλου για την ΕΛΛΆΔΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ.

Ήταν λίγο μετά τις 3 τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, επέδωσε τελεσίγραφο στον τότε Πρωθυπουργό Μεταξά, για ελεύθερη διέλευση των Ιταλικών στρατευμάτων από τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα. Η άρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, αντιπροσώπευε και το μεγάλο ΟΧΙ όλου του Ελληνικού λαού. Στις 5.30 π.μ. της ίδιας μέρας, άρχισε και η επίθεση των Ιταλικών στρατευμάτων.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Αλλά ποιες ήταν οι αστρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν, τόσο στις 3 περίπου π.μ., όσο και στις 5.30 της 28ης Οκτωβρίου; Τα αστέρια έδειχναν άραγε τον πόλεμο που ξεκινούσε, και τις δραματικές συνέπειες που είχε για τη χώρα μας; Τ΄ αστέρια δεν λένε ποτέ ψέματα, εμείς ίσως δεν τα καταλαβαίνουμε.

Με την αστρολογική έρευνα που έγινε, τόσο για τις 3 π.μ., όσο και για τις 5.30, βλέπουμε ότι κυρίαρχο ρόλο παίζει η αντίθεση Κρόνου-Δία, με τον Ήλιο. Η σπάνια συζυγία Κρόνου-Δια, πολλές φορές σηματοδοτεί μεγάλα γεγονότα για μια χώρα. Η αντίθεσή τους με τον Ήλιο (ζωτική ενέργεια) προβλέπει τις τραγικές απώλειες σε έμψυχο υλικό.

Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης, είχε το αστέρι AL KAID (σας θυμίζει την AL KAIDA;), που είναι επίσης γνωστό ως «καταστροφέας των εθνών» ή ως το «αστέρι που κάνει πολλούς να θρηνούν».

Βρίσκουμε και το αστέρι ADARA, που όπως έλεγαν παλιότεροι αστρονόμοι, «κανένα αστέρι δεν φέρνει στην ανθρωπότητα περισσότερη βία όταν αποχωρεί».

Μα το σημαντικότερο ρόλο έπαιξε το αστέρι ALGOL, ή αλλιώς «ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ», που βρισκόταν κοντά στον Ουρανό, πλανήτη των απρόβλεπτων αλλαγών.

Στις 25/10 είχαμε μία ηλιακή έκλειψη στη δεύτερη μοίρα του σκορπιού η οποία ενεργοποιεί και ενισχύει όλα τα γεγονότα που θα έχουν ξεκινήσει με τη νέα σελήνη και την πανσέληνο του Οκτωβρίου είτε αυτά μας ευνοούν είτε όχι. Οι όψεις του Άρη με τους αργούς πλανήτες σίγουρα μας  παραπέμπει σε σπουδαία γεγονότα τόσο σε σχέση με την προσωπική μας ζωή Αλλά και με όλον τον πλανήτη. Εξ άλλου έχουμε συνηθίσει πλέον να βλέπουμε τα παγκόσμια γεγονότα να καθορίζουν και την προσωπική μας ζωή. Στις 8/11 θα έχουμε και την τελευταία έκλειψη της χρονιάς πάλι στον άξονα Ταύρου- σκορπιού όπως συνηθίσαμε να βιώνουμε τις εκλείψεις παράλληλα με τους δεσμούς της σελήνης και να τους βλέπουμε να προκαθορίζουν το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες. Με την ανάλυση και της επόμενης έκλειψης θα έχουμε μία σαφέστερη εικόνα για το πώς θα κλείσει για το 22 αυτή η χρονιά των εκλείψεων και για τα γεγονότα θα πρέπει να περιμένουμε για το 2023.

Στο βόρειο μέρος του ωροσκοπίου μας μεσουρανούν εκτός από τον Αρκτούρο και άλλα αστέρια του αστερισμού του Βοώτη.

Προέρχεται από το ελληνικό «Βους». Είναι το τέταρτο λαμπερότερο αστέρι στον ουρανό. Αυτό το αστέρι, από τα πολύ αρχαία χρόνια, αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος και παρατήρησης, και είναι ένα από τα πρώτα αστέρια που του δόθηκε όνομα ηλιοστάσιο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με αυτό το πολύ σημαντικό αστέρι και στο μέλλον.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version