Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΆργος: Παρουσίαση βιβλίων του Γιώργου Μουσταΐρα

Άργος: Παρουσίαση βιβλίων του Γιώργου Μουσταΐρα


Η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 07:00 μ.μ., παρουσίαση των βιβλίων «Ιστορίες στο περιθώριο της Ιστορίας» και «Σκόρπια φύλλα καρδιάς» (ποίηση), του Ιστορικού ερευνητή – Λογοτέχνη Γιώργου Ν. Μουσταΐρα, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» (Αγ. Κωνσταντίνου 29, Άργος).


Ανάμεσα στις «Ιστορίες στο περιθώριο της Ιστορίας», περιλαμβάνονται η ιστορία του Παγκόσμιου Πρωτοπαλαιστή Νίκου Ξιάρχου από το Μάζι Καριάς, του Αργείου πολέμαρχου Θωμά Μπούα, του Ναυπλιώτη πολέμαρχου Μερκούρη Μπούα – Σπάτα, ειδική αναφορά στην ιστορία του Παλαμηδιού και οι θρύλοι για τους κρυμμένους θησαυρούς των Χελιωτών ληστάρχων Λύγκων.


Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Κώστας Δανούσης, Ιστορικός ερευνητής και ο Γιώργος Γιαννούσης, Πρόεδρος της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας & Πολιτισμού, Ιστορικός ερευνητής. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Σκόρπια φύλλα καρδιάς» από τον Δημήτρη Κ. Σχοινοχωρίτη, Ποιητή. Ποιήματα θα διαβάσει η Βασιλική Πιπέρου – Λάμπα, μέλος της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης.


Το μουσικό σχήμα «Κάτι Παίζει» (Θεόφιλος Μετασίδης, Νίκος Πρίγκουρης & Γιώργος Μουσταΐρας), θα παρουσιάσει λαϊκά τραγούδια σε ποίηση Γιώργου Μουσταΐρα, μελοποιημένα από τον Θεόφιλο Μετασίδη και γνωστά ρεμπέτικα,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα