Home Αργολίδα Άργος: 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

Άργος: 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

0

Το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε  το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στο Συνεδριακό Κέντρο Pantazis Royal.

Συμμετείχαν σύνεδροι και οι συνοδοί τους από όλη την Ελλάδα. Στόχος ήταν η ανάδειξη της καθοριστικής συμβολής των μαθηματικών στην επίλυση προβλημάτων σε ολόκληρο το φάσμα της επιστημονικής έρευνας  (Διοίκηση, Οικονομία, Ιατρική, Πληροφορική, κ.ά.)  και η ανάδειξη προβληματισμών και διδακτικών προσεγγίσεων που αφορούν στη μαθηματική παιδεία του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος.

Την έναρξη του Συνεδρίου στις 4 Νοεμβρίου 2022, χαιρέτισε – μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης:  

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι

Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Ως Καθηγητής Μαθηματικών,  αγκαλιάζω με ενθουσιασμό το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, γιατί στα μαθηματικά στηρίζονται όλες οι σύγχρονες επιστήμες και πολλά επιτεύγματα της τεχνολογίας από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ,  εκφράζω την αμέριστη υποστήριξη στο παρόν εγχείρημα που πραγματοποιείται στο Δήμο Άργους Μυκηνών και συγχαίρω την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία παράρτημα Αργολίδας γι΄ αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία.

Έχω την πεποίθηση ότι η συμβολή του τριήμερου Συνεδρίου θα ενισχύσει τη συνέργεια μεταξύ μας ώστε οι οποιοδήποτε προβληματισμοί να ξεπεραστούν. Τότε μόνο οι νέες διδακτικές προσεγγίσεις θα ωφελήσουν τους μαθητές να ζήσουν απρόσκοπτα στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό κόσμο.

Τα πάντα, αγαπητοί Σύνεδροι, είναι αριθμοί, όπως είπε και ο Πυθαγόρας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του  37ου  Πανελλήνιου  Συνεδρίου  Μαθηματικής Παιδείας.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου στήριξαν  η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ, η ΚΕΔΑΜ του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους με την αρωγή του ΕΒΕ.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version