ΠεριφέρειαΑντ. Μπούζα: Απουσία της Περ. Πελοποννήσου από την 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Αντ. Μπούζα: Απουσία της Περ. Πελοποννήσου από την 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα ανησυχητική για τα συμφέροντα της Πελοποννήσου και την τουριστική μας ανάπτυξη που πρέπει να βασίζεται στη σταθερότητα, τη συνέπεια και τις έξυπνες – καινοτόμες πρωτοβουλίες που να αφορούν τις ανάγκες του σήμερα, αποτελεί η ανεξήγητη απόφαση, της απουσίας της Πελοποννήσου, από την έκθεση ορόσημο για τον εσωτερικό τουρισμό, την τουριστική έκθεση PHILOXENIA.

H διεθνούς κύρους έκθεση αυτή, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της Πελοποννήσου για προβολή και δικτύωση, προβάλλοντας συγχρόνως τις επιχειρήσεις τους, μέσω της συνεργασίας με την Περιφέρεια, που έχει αναλάβει την ευθύνη της εξωστρέφειας του τουριστικού προορισμού της Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα προβληματίζει η νοοτροπία των πρωτοβουλιών του «γόνατου» και το γεγονός, των πολιτικών-υπηρεσιακών ενεργειών της Περιφερειακής Αρχής Νίκα.

Την 25-10-2022 στην Οικονομική Επιτροπή, ψηφίστηκε ομόφωνα, η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 37η Έκθεση «Philoxenia HELEXPO, 37th International Tourism Exhibition», η οποία θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα 17-20.11.2022 στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφερειακή Αρχή όμως, δεν υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπή, κάτι που ρητά προβλέπεται από το Νόμο.

Αντί αυτού, στις 27-10-2022, μόλις δύο ημέρες μετά, απέστειλε το υπ΄αριθ. 372834 έγγραφο η αρμοδία Σύμβουλος για τον τουρισμό, προς τη ΔΕΘ ΗΕLLEXPO ΑΕ, όπου αναφέρεται πως αποφασίστηκε η αποχή της Πελοποννήσου από την Έκθεση Τουρισμού, αναφέροντας αυτολεξεί το παράδοξο… πως «κατά την ίδια χρονική περίοδο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην ΠΕ Αργολίδας, περιοχή χωρικής μας αρμοδιότητας, η έκθεση Πελοπόννησος Expo 2022 και ως εκ τούτου, προτιθέμεθα βάση προτεραιότητας να δώσουμε τη δέουσα βαρύτητα στην Παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτήν και μόνο την Έκθεση».

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

-Γιατί δεν υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA;

-Ποίος είναι αυτός που μπορεί να αγνοήσει απόφαση Συλλογικού Οργάνου και να αποστείλει μάλιστα και επιστολή στη Διοίκηση της ΔΕΘ, που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση;

Η αποχή της Πελοποννήσου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , στέρησε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του Πελοποννησιακού τουρισμού, από το οργανωμένο b2b πρόγραμμα της τουριστικής έκθεσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της αξιοποίησης των διεθνών διασυνδέσεων και συνεργασιών της HELEXPO, που τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την αιγίδα του ΕΟΤ.

-Πότε θα γίνει ο προβλεπόμενος εκτενής απολογισμός δράσεων και δαπανών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σχετικά με την τουριστική προβολή;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα