ΠεριφέρειαΑυταρχισμός και ετσιθελισμός οι βασικοί παράμετροι της πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Νίκα

Αυταρχισμός και ετσιθελισμός οι βασικοί παράμετροι της πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Νίκα

Η απαξίωση του ανώτατου πολιτικού Συλλογικού Οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πλέον κανόνας από τη Διοίκηση του κ.Νίκα. Ο αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός είναι βασικοί παράμετροι της πολιτικής του συμπεριφοράς αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης του Πέτρου Τατούλη “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ.Περιφερειάρχης αγνόησε πλήρως της απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, έργο προϋπολογισμού 3.286.000€.

Ο κ.Νίκας προχώρησε προκλητικά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Τριφυλίας, παραβαίνοντας τα καθήκοντα του αφού όπως ρητά αναφέρεται στην κείμενη Νομοθεσία ο Περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να υλοποιεί τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο κ.Νίκας για μία ακόμη φορά λειτούργησε ως «Καίσαρας» αφού δεν έλαβε καθόλου υπ’όψιν του τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα την έλλειψη έκφρασης γνώμης και σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι επανειλημμένα έχουν εκφραστεί έντονες διαμαρτυρίες για την έλλειψη σχετικής διαβούλευσης.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπίζοντας το θεσμό που υπηρετεί και να θέσει στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου 2022 εκτός Ημερήσιας Διάταξης το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά του κ.Νίκα και την άμεση ακύρωση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης.

Οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ δύο Αυτοδιοικητικών φορέων προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη των Συλλογικών τους Οργάνων.

Ο κ.Νίκας έπραξε εντελώς αντίθετα από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και μόνο για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση διοικητικά είναι ακυρωτέα.

Καλούμε το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να απαιτήσει τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση και να καταγγείλει τον κ.Νίκα, ο οποίος πέρα από την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του παρέβη τα καθήκοντα του και οφείλει να υποστεί τις εκ του Νόμου προβλεπόμενες συνέπειες.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα