ΚορινθίαΗχηρό OXI στις ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια από Δήμο και Συλλόγους - Παρέμβαση...

Ηχηρό OXI στις ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια από Δήμο και Συλλόγους – Παρέμβαση Ψυχογιού

Σε συνέχεια της 9451/1.10.2021 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης και των σταθερών παρεμβάσεων μας για τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος στα «καμένα» των Γερανείων, καταθέτουμε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εναντιώνεται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια, βάσει άδειας που έχει χορηγηθεί ήδη σε συγκεκριμένη εταιρεία γι’ αυτό το σκοπό.

Παρά τις κατά καιρούς απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου πως στην περιοχή δεν θα υπάρξει τέτοια προοπτική, καθώς είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα μετά τις πυρκαγιές του Μαΐου 2021, παραμένοντας και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, η πρακτική δείχνει ότι προχωράει κανονικά η αδειοδότηση εταιρειών για εγκατάσταση αιολικών βιομηχανικών ΑΠΕ.

Στηρίζουμε το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συλλόγων, των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του οικοσυστήματος που έχει απομείνει, αλλά και της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της περιοχής, που όπως και οι ίδιοι τονίζουν, θα υποστούν τραγικές συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον Υπουργό:

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Ομόφωνο όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων σε ανεμογεννήτριες στα καμένα των Γερανείων»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την υπ’ αριθμ. 99/23.9.22 Απόφαση και το από 23/9/2022 Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, τέθηκε υπόψη των μελών ψήφισμα του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου Κορινθίας, «Τα Γεράνεια», με το οποίο δηλώνεται η εναντίωση του Συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας στην εγκατάσταση αιολικών βιομηχανικών ΑΠΕ (ανεμογεννητριών) στα προσφάτως καμένα Γεράνεια Όρη.

Διατυπώνουν, εξάλλου, την έντονη αντίδρασή τους στις πρόσφατες άδειες που εκδόθηκαν από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για λογαριασμό συγκεκριμένης εταιρείας και για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, παρά τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως NATURA και παρά τη μεγάλη καταστροφή της από τις πυρκαγιές του Μαΐου του 2021. Εναλλακτικά προτείνουν την τοποθέτηση ήπιας μορφής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε στέγες οικιών μέσω χρηματοδότησης κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ καταλήγει πως Σύλλογοι, οργανισμοί και φορείς είναι ριζικά αντίθετοι στην προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη στο μοναδικό εναπομείναν δάσος των Γερανείων και την τοπική κοινωνία συνολικά.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα