ΆρθραΗ βία κατά των γυναικών συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η βία κατά των γυναικών συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στις 17 Δεκεμβρίου 1999, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με στόχο να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, από το 2020, προειδοποίησε και για μια ακόμη πανδημία, εκτός του κορονοϊού, αυτή της παγκόσμιας αύξησης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και κυρίως κατά των γυναικών.

Σε όλο τον κόσμο, κάθε μέρα, εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται διάφορες μορφές βίας όπως η σεξουαλική, η σωματική, η ψυχολογική, η οικονομική βία, αλλά και η σωματεμπορία και ο βιασμός. Στη Ελλάδα η υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα, έχει ως συνέπεια την αύξηση της έμφυλης βίας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η πρόκληση της επιτυχούς αντιμετώπισής της και της πλήρους στήριξης των θυμάτων.

Εμείς, ως αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και στοχοπροσήλωση να αγωνιζόμαστε διακριτικά και παρεμβατικά, ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, όπου δεν θα διακυβεύεται η ασφάλεια και η προστασία της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Δυστυχώς όμως στις μέρες μας γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και αυξανόμενων περιστατικών βίας κατά των γυναικών. Η σημερινή μέρα λοιπόν ας αποτελέσει την ευκαιρία να σπάσει η σιωπή του φόβου και της ενοχής.

Η Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ερμιονίδας

Ελένη Σιάννα – Γκαμίλη

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα