ΕλλάδαΚυριάκος Μητσοτάκης: "Η Νέα Δημοκρατία και εγώ συνιστούμε εμπόδιο σε κάποιους "ισχυρούς"...

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η Νέα Δημοκρατία και εγώ συνιστούμε εμπόδιο σε κάποιους “ισχυρούς” αλλά λίγους”

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε κέντρα που επιδιώκουν τη φθορά της κυβέρνησης και “θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση”. Ακόμα δήλωσε ότι “ήδη, μάλιστα, κάποιοι μάς δείχνουν τα δόντια τους” και έστειλε το μήνυμα του λέγοντας ότι “εμείς, οι Νεοδημοκράτες, δεν μασάμε”.

“Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα οι δυσκολίες που μας πολιορκούν μπορεί να έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση, όμως εδώ γεφυρώνονται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιθυμούν τη φθορά της κυβέρνησης. Κοινοί στόχοι τους είναι, σε πρώτη φάση, η σύγχυση ώστε η δικαιολογημένη αγωνία να γίνει τυφλή διαμαρτυρία. Στη συνέχεια, η ρήξη στη σχέση εμπιστοσύνης- την οποία αγωνιστήκαμε πάρα πολύ για να οικοδομήσουμε, εδώ και τριάμισι χρόνια- , μεταξύ πολιτείας και πολιτών. Και τελικά, η διαμόρφωση μιας αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τις τολμηρές αλλαγές” είπε συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης και προσέθεσε:

“Γιατί, όπως έχω πει ανοιχτά και στην Βουλή, αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου τον οποίον έχουμε δρομολογήσει, ναι, έχει ενοχλήσει πολλούς. Και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα, λοιπόν, θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μάς δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς, οι Νεοδημοκράτες, δεν μασάμε. Θα επανέλθω στο θέμα αυτό στη συνέχεια”. Συνέχισε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά συνιστούν “εμπόδιο σε κάποιους «ισχυρούς», αλλά λίγους” και προειδοποίησε λέγοντας:

“Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς. Και στο όνομά τους δηλώνω πως δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε να κάνουμε. ‘Αλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την δημόσια ζωή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους. Αλλά, ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση: ο καθένας στον ρόλο του. Οι υπουργοί και οι βουλευτές μας, αλλά και όλα τα στελέχη μας έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ας μην αμφισβητήσει, λοιπόν, κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας”…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα