ΆρθραΚωστούρος - Ορφανός - Μάκαρης και Παπαδημόπουλος διεκδικούν μια πολύ μικρή πίτα...

Κωστούρος – Ορφανός – Μάκαρης και Παπαδημόπουλος διεκδικούν μια πολύ μικρή πίτα…

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Του Κώστα Πρώιμου

Στο “μικροσκόπιο” των Κομμάτων έχει περιέλθει το υπό ιδιαίτερη διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό του Ναυπλίου. Να υπενθυμίσουμε πως οι δημότες που συμμετείχαν με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ανέρχονται στις 20.397. Ασφαλώς δεν δυνάμεθα να προκαθορίσουμε το ποσοστό της αποχής στις επικείμενες αρχαιρεσίες της 8ης Οκτωβρίου 2023, ωστόσο μπορούμε να παραθέσουμε πως η αδιαφορία των πολιτών για τις προηγούμενες κάλπες κυμάνθηκε στο 34% βάσει των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. (Ας περιμένουμε όμως να δούμε τι θα ισχύσει και αν ισχύσει, με τα νέα δεδομένα της τελευταίας απογραφής.)

Προφανώς το πολιτικό κλίμα, οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ήσαν τελείως διαφορετικές μέχρι και τον Μάιο του 2019 και αναμφισβήτητα η βίαια εισαγωγή νέων κανόνων και μιας άγνωστης μέχρι πρότινος Κανονικότητας στην καθημερινότητά μας (επιπτώσεις της πανδημίας και όχι μόνο) ενδέχεται να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης σημαντικού ποσοστού του εκλογικού Σώματος ως προς την επιλογή αιρετών.

Στο Ναύπλιο ήδη υφίστανται (θεωρητικά) τέσσερις συνδυασμοί που θα πρωταγωνιστήσουν στην διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. (Φυσικά και η παραδοσιακή δύναμη του ΚΚΕ ως πέμπτη).

Η παράταξη του νυν Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου “Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα” ο επιχειρηματίας Κώστας Μάκαρης με την “Νέα Εποχή”, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αργολίδας Δημήτρης Ορφανός με το “Όραμα Δημιουργίας” και ο γνωστός οδοντίατρος Δημήτρης Παπαδημόπουλος με την “κίνηση των 151” (δεν είναι το όνομα της παράταξης, αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις – καθώς και ονόματα υποψηφίων).

Είναι πραγματικά δύσκολη η οποιαδήποτε πρόβλεψη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους τούτη τη φορά. Το παιχνίδι ουσιαστικά άνοιξε πολύ και ποικιλοτρόπως πριν καν αρχίσει, διότι ήδη κονταροχτυπιούνται (κυρίως παρασκηνιακά) τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι οι οποίοι διέπονται από ένα σημαντικό κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό στάτους (ο καθένας στον τομέα του). Η εξαιρετική δυσκολία έγκειται στο εγχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κάθε παράταξη εν προκειμένω για τα δεδομένα του Ναυπλίου οφείλει να ρίξει στη μάχη τουλάχιστον 115 υποψηφίους. Αθροιστικά με έναν εκτιμώμενο αριθμό που ανέρχεται σε εξακόσιους, (αν υποθέσουμε πως θα υπάρξουν 125 για κάθε συνδυασμό) ώστε να διεκδικήσουν τις ψήφους από μια εκ των πραγμάτων μικρή πίτα. Οδηγούμαστε ευκόλως στο συμπέρασμα πως η πρώτη Κυριακή δεν φαντάζει… γιορτή για κανέναν…

Κακά τα ψέματα. Ο Δημήτρης Κωστούρος είναι επόμενο να πιέζεται από την φθορά της εξουσίας ωστόσο ως αντιστάθμισμα φέρει την ευστροφία του, πιστούς φίλους που θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους, τον μηχανισμό του δήμου οπότε απομένει να φανεί κατά πόσο θα τον ευνοήσει ο ισχυρός αέρας της πολιτικής του πείρας.

Ο Κώστας Μάκαρης αν και δεν είναι γέννημα – θρέμμα της Αργολίδας, φέρεται ως ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, κάτοικος και δημότης της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια, με διεισδυτικότητα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και νευραλγικές δομές μέσω χορηγιών και ευεργεσιών. Μερικές ιδέες του για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής χρήζουν σημαντικής αξιολόγησης.

Ο Δημήτρης Ορφανός σαφέστατα διαθέτει τα χαρίσματα που διέπουν έναν άνθρωπο του διαρκούς αγώνα κυρίως μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων, χαίρει αυταπόδεικτα της εκτίμησης του νομικού Κόσμου της Αργολίδας, ενώ έχει και λαϊκά ερείσματα και σίγουρα τις καλύτερες προθέσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο του εν λόγω Δήμου.

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος αν και δεν έχει οριστικοποιήσει το όνομα της Παράταξης του, με μια αναμφισβήτητα εντυπωσιακή κίνηση δημοσιοποιώντας 151 ονόματα και μια κατά κοινή ομολογία πολύ καλή πρώτη συγκέντρωση προ ολίγων ημερών κατέστησε σαφές ότι διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την κούρσα της Δημαρχίας. Ως άτομο είναι ευγενής, και δημοφιλής με συγκροτημένες πολιτικές απόψεις.

ΥΓ. Προσωπική μας εκτίμηση είναι πως οι προβλέψεις είναι δύσκολες για τη μάχη του Ναυπλίου, ενώ οι όποιες αυτοεκπληρούμενες προφητείες ίσως και να επηρεαστούν από τις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις σε όλη τη χώρα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα