Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, βρίσκεται στη Λευκωσία συμμετέχοντας στην εκδήλωση με θέμα «Το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο» που συνδιοργάνωσαν η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ).
Στην εκδήλωση μίλησαν πολιτικοί και ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο, υποψήφιοι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ βιντεοσκοπημένα μηνύματα έστειλαν τρεις πρώην πρωθυπουργοί, οι Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας.







Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη μαρτυρική Κύπρο, επισκέφτηκε και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων της ΕΛΔΥΚ και στο χώρο που βρίσκεται το αεροσκάφος NORATLAS της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, που μετέφερε και θα αποβίβαζε στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας την Α’ Μοίρα Καταδρομών με τον πλήρη οπλισμό της και καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1974 από φιλικά πυρά, μάλιστα, ανάμεσα στους θανόντες ήταν και ο Δεκανέας Καταδρομών Ανδρέας Τσάκωνας από το Κολιάκι Αργολίδας.





Την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που περνάμε, λόγω της αυξημένης προκλητικότητας της Τουρκίας κατά της χώρας μας, ήταν ενθαρρυντικές οι τοποθετήσεις και θέσεις της πολιτικής ηγεσίας και των επιστημόνων που συμμετείχαν, αποδεικνύοντας και την ομοψυχία των Ελλήνων, απέναντι στις προκλήσεις.
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη –Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.