ΆρθραΜανιάτης και πάσης Πελοποννήσου με τις ευλογίες ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛΛ

Μανιάτης και πάσης Πελοποννήσου με τις ευλογίες ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛΛ

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Του Κώστα Πρώιμου

Την πολιτική διαβεβαίωση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει μεγαλύτερο άνοιγμα στον… Κεντροαριστερό χώρο ενδέχεται να επαληθεύσει ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Ας το κάνουμε πιο λιανά. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ εξυφαίνουν ένα νέο σενάριο διότι γνωρίζουν πολύ καλά πλέον ένα χρόνο πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών ότι υπάρχει σοβαρό πολιτικό κενό στην μεγαλύτερη Περιφέρεια – αυτή της Πελοποννήσου. Αναμφισβήτητα ακόμη και οι παραδοσιακοί εχθροί του Τατούλη φέρονται εν μέρει μετανιωμένοι για την επιλογή Νίκα, δεδομένου ότι τον στήριξαν με νύχια και με δόντια “μόνο και μόνο για να μην επανεκλεγεί ο Πέτρος” όπως διατείνονταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Πράγματι, θα υπενθυμίσουμε πως όλες οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛ ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ κατά περίσταση έπεσαν πάνω στην πολιτικά χλωμή αλλά και μοναδική υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα και κατάφεραν τελικά στον δεύτερο γύρο (στον πρώτο ο Μεσσήνιος ηττήθηκε οριακά) να τοποθετήσουν στο θώκο του Περιφερειάρχη τον πρώην Δήμαρχο Καλαμάτας.

Εν περιλήψει, ο κ.Νίκας φάνηκε κατώτερος των προσδοκιών τόσο των τοπικών παραγόντων που τον ανέδειξαν όσο και της Κυβέρνησης για μια σειρά από λόγους και αιτίες τις οποίες κάποια στιγμή θα αναλύσουμε.

Στο δια ταύτα: Η στήριξη Μανιάτη η οποία τυγχάνει μιας ευρύτερης αποδοχής για ευνόητους λόγους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σημαντικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι υπό τις παρούσες συνθήκες η μοναδική που θα μπορούσε να κοντράρει και ενδεχομένως να νικήσει τον Πέτρο Τατούλη στην επικείμενη διεκδίκηση της Περιφέρειας με τον πρώτο να φέρει ένα αξιοσέβαστο βιογραφικό αλλά και την υποστήριξη τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝ.ΑΛΛ πλην ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς που κατά πάσα πιθανότητα – αν δεν έρθουν τα πάνω – κάτω στο επόμενο χρονικό διάστημα θα στηρίξει οργανωμένα την υποψηφιότητα Τατούλη.

Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιχειρώντας μια πρώτη εκτίμηση αν και εφόσον τα ανωτέρω γίνουν και πολιτική πράξη διαβλέπουν πως δύσκολα ο Τατούλης θα χάσει τούτη τη φορά την Περιφέρεια ακόμη και απέναντι σε έναν σοβαρό διεκδικητή όπως είναι ο Μανιάτης καθώς αποτιμάται ως ο φυσικός – πολιτικός κυρίαρχος της έδρας (Πελοποννήσου) ο οποίος συνεχώς καρπώνεται στο έπακρον τις αποτυχίες και τις αστοχίες της τρέχουσας διακυβέρνησης Νίκα.

Υ.Γ.: Αν διαψευστούν τα όσα παραθέσαμε υπάρχει ακόμη ένα δυνατό χαρτί από τη Μεσσηνία το οποίο δεν ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ας κρατήσουμε πως αν και ιδεολογικά αντίθετος κερδίζει την προσωπική συμπάθεια ακόμη και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Υ.Γ. 2: Αν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις πλήξουν θανάσιμα την Κυβέρνηση, είναι αυτονόητο πως η τράπουλα θα αλλάξει χέρια.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα