ΑργολίδαΝαύπλιο: Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της...

Ναύπλιο: Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Με την πρέπουσα επισημότητα και με δύο πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις, κορυφώνεται ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον οθωμανικό ζυγό, στις 30 Νοεμβρίου 1822.

Το δεκαήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων , ολοκληρώνεται με μια εξαιρετική εκδήλωση που συνδέει την ιστορία μας με την τέχνη και την νεολαία, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022,στις 18:00, στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Αργολίδας θα παρουσιάσουν «Το Ανάπλι της στεριάς και του πελάγους» με 30μελή χορωδία και 30μελή ορχήστρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βράβευση διακριθέντων στο διαγωνισμό: «Ταξίδι στην Ιστορία – όταν το παρελθόν συναντάται με το μέλλον».

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022,στις18:00, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει ειδική επετειακή εκδήλωση σχετική με τις «Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου».

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί σε «Στρογγυλή Τράπεζα», με συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν καθηγητές, με θέμα: “Εν Ναυπλίω… Εικόνες κι Άναφορές στ’ Άνάπλι του Άγώνα”. Θα ακολουθήσει επίδοση Τιμητικών Μεταλλίων σε διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για την πολυετή συμμετοχή τους στον θεσμό των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη μουσική παράσταση, «Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από την όπερα του Γιώργου Κουρουπού, «Ελπίς Πατρίδος», σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μαζί με άλλα μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα των: Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου και Οδυσσέα Ελύτη.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα