ΑργολίδαΠουλάς και Κατρίνης παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης "Πελοπόννησος EXPO 2022"

Πουλάς και Κατρίνης παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης “Πελοπόννησος EXPO 2022”

Ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς μαζί με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO 2022».

Κατά τον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Πουλάς μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αυτή η μεγάλη έκθεση μας γεμίζει αισιοδοξία, στέλνει ένα μήνυμα ότι παρά τις αντιξοότητες που βιώνουμε, η Ελλάδα μπορεί, η Πελοπόννησος μπορεί, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να σταθούν επάξια στον διεθνή ανταγωνισμό.

Τα επιμελητήρια αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό και έναν διαχρονικά χρήσιμο συνομιλητή της Πολιτείας. Μέσω της συστηματικής ενημέρωσης και των συμβουλευτικών μηχανισμών τους, συμβάλλουν τα μέγιστα στην προστασία του επιχειρείν, στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κατ’ επέκταση στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου εργοδοτών και εργαζόμενων.

Το επιμελητήριο Αργολίδας ως διοργανωτής της φετινής Έκθεσης επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην οικονομική ζωή του τόπου, παρακολουθεί τις εξελίξεις, βρίσκεται δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις, τις στηρίζει και συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξή τους.

Θα ήθελα λοιπόν να δώσω συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας, στα μέλη του αλλά και στα υπόλοιπα επιμελητήρια της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στην έκθεση και δίνουν και εκείνα τον αγώνα τους για την ανάπτυξη του τόπου.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους συμμετέχοντες που παρόλο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αντιστέκονται και συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τα νέα οικονομικά δεδομένα και μεγάλη αύξηση των τιμών της ενέργειας έχει κοστίσει στον πρωτογενή τομέα και έχει επιβραδύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού μας.

Οι αγρότες συγκομίζουν τα εσπεριδοειδή και τις ελιές και αγωνιούν αν οι τιμές που θα πετύχουν θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος παραγωγής για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και το πολύ μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης που απειλεί να αφήσει τα προϊόντα στα χωράφια.

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις και τα ελαιοτριβεία να αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Επιπρόσθετα, τα ουσιαστικά αναπτυξιακά έργα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας καρκινοβατούν. Το μόνο που ακούμε είναι εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται. Για παράδειγμα το έργο της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Καλαμάτας ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Τα έργα του Ανάβαλου που θα δώσουν πρόσβαση σε πολλές περιοχές της Αργολίδας στο πολύτιμο αγαθό του νερού ακόμη βρίσκονται στις εξαγγελίες τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι η περιοχή μας απειλείται με ερημοποίηση.

Επίσης, η Αργολίδα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως για το λόγο αυτό απαιτούνται ενέργειες και πολιτικές στην κατεύθυνση της διασύνδεσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τα αξιόλογα αγροτικά προϊόντα που παράγουμε.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας, ως έναν εξαιρετικά δυναμικό παράγοντα της εθνικής οικονομίας μας και πυλώνα της στήριξης των εργαζόμενων.

Έχουμε συστηματικά εκφράσει τις αγωνίες του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο να προστατευθεί η βιωσιμότητα και εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και να πάψουν να είναι ο εύκολος στόχος φορολογικών μέτρων αφαίμαξης και τιμωρητικών πρακτικών.

Εντούτοις, η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνεται μόνο στα λόγια. Απαιτείται συνεργασία στη λήψη αποφάσεων.»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα