Αργολίδα Τ. Λάμπρου: Η μείωση των Δημοτικών Τελών των κοινόχρηστων χώρων ήταν υποχρεωτική...

Τ. Λάμπρου: Η μείωση των Δημοτικών Τελών των κοινόχρηστων χώρων ήταν υποχρεωτική και επιβεβλημένη

0

Σε συνέχεια της αρχικής επιστολής μου από 14-11-2022 και της απάντησης σας με ΑΡ.ΠΡΩΤ.9044/22-11-2022 που θα γνωστοποιήσω στους ενδιαφερόμενους δημότες μας, εγώ επιμένω ότι ήταν μεγάλο λάθος που το Δημοτικό μας συμβούλιο δεν προχώρησε σε ανάλογη απόφαση μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινοχρήστους χώρους για τα οικονομικά έτη 2021-2022 όπως είχαμε αποφασίσει ανάλογα για το οικονομικό έτος 2020,λόγω της υγειονομικής κρίσης η οποία και περιόρισε των κύκλο εργασιών των καταστημάτων.

Η διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει τις ευεργετικές διατάξεις του αρμόδιου Υπουργείου, που είχε προβλέψει τις ανάλογες μειώσεις για τα δημοτικά τέλη των κοινοχρήστων χώρων, με την προϋπόθεση τα Δημοτικά Συμβούλια να είχαν αποφασίσει ανάλογα. Αυτονόητο είναι ότι μπορώ να σας προσκομίσω αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων Δήμων από όλη την Ελλάδα, τα οποία αποφάσισαν μειώσεις των δημοτικών τελών και για τα οικονομικά έτη 2021-2022.

Είναι κοινή διαπίστωση, το γνωρίζουμε όλοι, ότι η υγειονομική κρίση και στην συνέχεια η ενεργειακή κρίση επηρέασε, επηρεάζει την οικονομική, επαγγελματική δραστηριότητα επιχειρήσεων, οργανισμών και νοικοκυριών, αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίζουμε να δείχνουμε κοινωνικές ευαισθησίες, να στηρίζουμε την τοπική αγορά, την σύγχρονη επιχειρηματικότητα, να τηρούμε τον νόμο και να εφαρμόζουμε τις ευεργετικές διατάξεις που ανακουφίζουν τόσο οικονομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και όλους εργαζόμενους – δημότες του τόπου μας. Η στάση αυτή να μην μένει στις απλές διακηρύξεις αλλά να γίνεται πράξη με ανάλογες σημαντικές αποφάσεις.

Ζητώ το θέμα να επανεξεταστεί σε επίπεδο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, το επιχείρημα σας ότι ο ΔΗΜΟΣ μας δεν έχει “επικαιροποιημένη” απόφαση για τα έτη 2021-2022 και δεν μπορεί να προχωρήσει στις μειώσεις των δημοτικών τελών είναι νομικά αβάσιμο, είναι επιβεβλημένη η θεραπεία του.

Μπορούμε να αλλάξουμε τις χρεώσεις, να προχωρήσουμε στην μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινοχρήστους χώρους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αρμόδιου Υπουργείου, εκτός εάν δεν το επιθυμείτε. Το ένα λάθος έγινε να μην συνοδευτεί με ένα ακόμα λάθος.

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ, ΚΥΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version