Αρκαδία Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης: Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης: Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

0

Αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το Φωτογραφικό Αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, σε συνεργασία με την αρχαιολόγο Ειρήνη Πυρπάσου, βιωματικά εργαστήρια, για παιδιά και εφήβους, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Συγκεκριμένα:

  • Εικαστικό εργαστήρι κυανοτυπίας «Outoftheblue», (ώρα 11:30-12:30)

Παιδιά, ηλικίας 10 ετών και άνω, και έφηβοι θα έρθουν σε επαφή με την τεχνική της κυανοτυπίας, μιας πρώιμης μορφής φωτογραφικής εκτύπωσης του 19ου αιώνα και θα εκτυπώσουν τις δικές τους στιγμιαίες φωτογραφίες με φυτικά στοιχεία από μια σύντομη βόλτα στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου, σκιές αντικειμένων, αλλά και αντίγραφα επιλεγμένων φωτογραφιών της έκθεσης.

  • Δημιουργικό εργαστήρι «Ενθύμιον», (ώρα 13:00-14:00)

Μέσα από παιχνίδια παρατήρησης, εικαστικές και βιωματικές δράσεις, παιδιά, ηλικίας 5 έως 10 ετών, θα γνωρίσουν τις ιστορίες πίσω από επιλεγμένες φωτογραφίες της έκθεσης, αλλά και τις τεχνικές που επικρατούσαν στην εκτύπωση της φωτογραφίας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.

Τα εργαστήρια θα επαναληφθούν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου για σχολικές ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου, κατόπιν συνεννόησης των σχολείων με το Μουσείο.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το φωτογραφικό αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», που παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε αυτήν αναδεικνύονται εκφάνσεις των πολιτισμικών και κοινωνικών μετασχηματισμών της Δημητσάνας κατά τη νεότερη ιστορία της μέσα από πρωτότυπο υλικό από το αρχείο του φωτογράφου, το οποίο αποτελεί μέρος του Φωτογραφικού Αρχείου του Διασυνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο emailymy@piraeusbank.gr.

ΠΙΟΠ |Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα www.piop.gr

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version