ΕλλάδαΟι περιοχές που χτυπήσει η κακοκαιρία

Οι περιοχές που χτυπήσει η κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει έντονη κακοκαιρία το διήμερο Τετάρτη 30/11 – Πέμπτη 01/12: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 4

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τη Σικελία και κινούμενο αργά ανατολικά, θα προκαλέσει έντονο κύμα κακοκαιρίας το διήμερο Τετάρτη 30/11 – Πέμπτη 01/12. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας αργά το βράδυ της Τρίτης 29/11, και σχετικά με αυτήν επισημαίνονται τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 30/11 τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στο Αιγαίο, ενώ την Πέμπτη 01/12 τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Σημαντικά αναμένεται να επηρεαστούν ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 30/11, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.
Έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 30/11.
Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις 6-8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη.
Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.
Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων υψών βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά της διάρκεια της Τετάρτης 30/11

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα