ΕλλάδαΓ. Διδασκάλου: Μια σπουδαία ημέρα για τη Μακεδονία - Μια σπουδαία ημέρα...

Γ. Διδασκάλου: Μια σπουδαία ημέρα για τη Μακεδονία – Μια σπουδαία ημέρα για την Ελλάδα

Με τα εγκαίνια του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η Μακεδονία αποκτά ένα ακόμη πολιτιστικό σημείο αναφοράς παγκόσμιας εμβέλειας. Ένα μουσείο το οποίο αποδίδεται στην τοπική κοινωνία, σε όλους τους πολίτες της πατρίδας μας αλλά και το παγκόσμιο κοινό.

Ένα σπουδαίο έργο που φιλοξενεί χιλιάδες μοναδικά ευρήματα και μαρτυρίες της ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας, της ιστορίας των Μακεδόνων.

Τόσο οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις του στα σύγχρονα πρότυπα, όσο και η σπάνια “επικοινωνία” του με το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών, αποτελούν ένα εμβληματικό κέντρο του ελληνιστικού πολιτισμού και της ιστορίας της Μακεδονίας.

Θερμά συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη συνεργασία και την συμβολή της σε όλη την διάρκεια του έργου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας για την ουσιαστική προσήλωση στην επίτευξη του σπουδαίου αυτού στόχου, αλλά και σε όλους όσοι διαχρονικά συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα