ΚορινθίαΓ. Ψυχογιός: Άμεση παρέμβαση για την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2022

Γ. Ψυχογιός: Άμεση παρέμβαση για την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2022

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Γ. Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2022 συνολικά για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, σύμφωνα με το αίτημα του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Κιάτου, όπως του κοινοποιήθηκε.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2022 οκτάμηνης διάρκειας λήγει σύντομα και οι εργαζόμενοι εύλογα ζητούν την παράτασή του, όπως είχε συμβεί πολλές φορές από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη συνέχεια, ώστε να καλύπτονται επαρκώς σημαντικές ανάγκες των Δήμων που είναι υποστελεχωμένοι, ενώ είναι πολύ σημαντικό για την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζόμενων, που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες, μακροχρόνια άνεργους και πολίτες με χαμηλό εισόδημα.

Μπορείτε να δείτε σχετική με το θέμα δήλωση στο παρακάτω σύνδεσμο:

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά όπως κατατέθηκε

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον κ. Υπουργό

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2022 ζητά το Σωματείο Καθαριστών/στριών Κιάτου Κορινθίας»

Ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά τοαπό 30/11/2022 αίτημα του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Κιάτου, όπως του κοινοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την επιστολή, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2022 στους Δήμους, οκτάμηνης διάρκειας λήγει σύντομα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με δικαιούχους ευπαθείς ομάδες, μακροχρόνια άνεργους με χαμηλό εισόδημα που εργάζονται στους Δήμους βοηθώντας στη ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών τους.

Ζητούν την παράταση του προγράμματος για ένα ακόμα οκτάμηνο, όπως έχει ήδη συμβεί και στο παρελθόν, ώστε να μην μείνουν κενές οι θέσεις που καλύπτουν σε μια περίοδο που υπάρχει έλλειψη προσωπικού στους Δήμους. Επισημαίνουν, άλλωστε, ότι την ανάγκη για παράταση του προγράμματος αναγνωρίζει και υποστηρίζει και η ΚΕΔΕ.

Επισυνάπτεται η από 30/11/2022 επιστολή του Σωματείου Καθαριστών/τριών Κιάτου.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Γιώργος Ψυχογιός

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα