Home Αργολίδα Δημήτρης Ορφανός: “Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο με ενεργούς πολίτες...

Δημήτρης Ορφανός: “Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο με ενεργούς πολίτες που ο λόγος τους θα ακούγεται”

0

Ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στον Δήμο Ναυπλιέων, μαζί με όλους τους δημότες, με συγκροτημένο όραμα και σχέδιο. Είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη για διαφάνεια, λογοδοσία, αλλαγή νοοτροπίας και μοντέλου διοίκησης. Η φωνή Όλων των Δημοτών πρέπει να ακούγεται και να μετράει. Μια νέα δημοτική διοίκηση πρέπει να υπηρετεί τους δημότες, με ειλικρίνεια, να αντιμετωπίζει τις ανάγκες τους, τις προκλήσεις τους και να έχει το δημοτικό συμφέρον υπεράνω όλων. Από τους πολίτες για τους πολίτες.

Σε αντίθεση με ο,τι συμβαίνει σήμερα, όπου μια ολιγαρχία διοικεί με πρώτο μέλημα το συμφέρον της. Με τη δύναμη που θα μας δώσουν οι δημότες, θα ανοίξει νέο κεφάλαιο για τον Δήμο Ναυπλιέων.

Σε δέκα μήνες, με την τεράστια τιμή που θα μου κάνουν οι δημότες να με εκλέξουν, η διαδικασία του “απολογισμού πεπραγμένων” θα είναι τελείως διαφορετική. Τα έργα και οι δράσεις θα είναι από πριν γνωστά στους πολίτες. Δεν θα υπάρχει αυτός ο πολύωρος μονόλογος που αποσκοπεί στα χειροκροτήματα. Εγώ, ως Δήμαρχος, θα μιλήσω ελάχιστα.

Ο λόγος θα δοθεί στους πολίτες για κριτική, παρατηρήσεις, προτάσεις.

Οι παρατάξεις θα έχουν ικανό χρόνο για να μιλήσουν και να πουν τις απόψεις τους. να συμφωνήσουν και να διαφωνήσουν. Η διαδικασία δεν θα περιλαμβάνει μόνον το τι έγινε , αλλά θα αφορά και στο μέλλον. Η γνώμη των πολιτών είναι αναγκαίος παράγοντας για να πάμε μπροστά. Η όλη διαδικασία θα αφορά έναν ανοιχτό και έντιμο διάλογο, για το καλό του Δήμου.

Φιλοδοξούμε ό,τι μελετάμε για το μέλλον να είναι από πριν γνωστό στους πολίτες, που θα έχουν λόγο. Οι διαδικασίες θα είναι ανοιχτές για να τους ακούσουμε.

Σχέδια, προϋπολογισμοί και κόστη, μακέτες των σημαντικών έργων θα είναι διαθέσιμες στους δημότες.

Η διαφάνεια είναι βασική αρχή και επιδίωξή μας. Οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων όλου του Δήμου θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, ανεξάρτητα του τι προβλέπει ο νόμος. Οι τοπικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων θα είναι πρωταγωνιστές. Τα τοπικά συμβούλια μέσα από ανοιχτές διαδικασίες θα διαλέγονται με τους κατοίκους των γειτονιών και των χωριών. Οι κάτοικοι θα έχουν λόγο σε αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα , διότι τα ζουν καθημερινά.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο με ενεργούς πολίτες που ο λόγος τους θα ακούγεται.

Η κριτική, τα παράπονα, οι προτάσεις των δημοτών δεν θα είναι μόνον σεβαστά αλλά και ευπρόσδεκτα. Θα υποβάλλονται με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και όχι στο αυτί του Δημάρχου ή κάποιων αιρετών. Πρόθεσή μας η εξαφάνιση του μικρορουσφετιού και η εξέταση των αιτημάτων με διαφανείς και ανοικτές στην δημοσιότητα διαδικασίες.

Με διαφανή τρόπο θα επιχειρήσουμε να απαντάμε στα αιτήματα των δημοτών. Δέσμευσή μας ότι η δικιά μας δημοτική αρχή θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου. Θα κοιτάμε όλον τον Δήμο από την μία άκρη έως την άλλη.

Κανένας διαχωρισμός μεταξύ φίλων και αντιπάλων μας. Και όλοι όσοι γνωρίζουν την θητεία μου ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι αυτό θα το κάνω πράξη.

Δέσμευσή μας είναι θα έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας στην κριτική των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων. Ουδείς τέλειος και εφόσον οι προτάσεις της αντιπολίτευσης είναι εποικοδομητικές θα τις υιοθετούμε και θα αγωνιζόμαστε μαζί Μόνον εάν περιορισθούν προσωπικές και παραταξιακές φιλοδοξίες και η κοινωνία των πολιτών είναι ενεργοποιημένη θα γίνουν θαύματα στην πόλη και στα χωριά.

Πρόθεσή μας μέχρις τις εκλογές να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία πολιτών.

Η σύμπλευσή και με άλλη ή άλλες ενεργές παρατάξεις είναι επιδίωξή μας. Μια μεγάλη συμμαχία όχι για εμάς προσωπικά αλλά για το Ναύπλιο με ενεργούς και συνειδητοποιημένους πολίτες.

Δημήτρης Ι. Ορφανός

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου

Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version