Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΕρμιονίδα: Σε εξέλιξη η ανάπλαση στην Κοιλάδα

Ερμιονίδα: Σε εξέλιξη η ανάπλαση στην Κοιλάδα

Αλλάζει όψη ο κοινόχρηστος χώρος μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα στο κέντρο της Κοιλάδας, καθώς σε φάση εκτέλεσης βρίσκεται ένα έργο πνοής που θα μεταμορφώσει σημαντικά την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο «Αναπλάσεις Κοιλάδας» προϋπολογισμού 29.999,59 € με ΦΠΑ, ξεκινάει άμεσα. Η τεχνική έκθεση – μελέτη, σε επιφάνεια περίπου 385 τ.μ., περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης τοπίου, δαπεδόστρωση χώρων κίνησης πεζών, κατασκευή πέτρινων καθιστικών και οργάνωση χώρων φύτευσης.

Ελεύθερος χώρος και επαρκής φωτισμός, νέα καθιστικά, αναμόρφωση των παρτεριών στις πλευρές της πλατείας που αποκτούν ομοιομορφία και επενδύονται με πέτρα και αρκετό πράσινο. Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη επιχειρείται η ανάδειξη των αξιόλογων υπαρχόντων στοιχείων της πλατείας, ενώ προτείνονται ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες όμως θα έχουν υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αντίκτυπο.

Σκοπός των εργασιών είναι να γίνει η πλατεία πιο λειτουργική, να μπορεί να φιλοξενεί τους επισκέπτες, και να γίνει σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους της κοινότητας.

Το έργο εντάσσεται στο σχέδιο τεχνικών παρεμβάσεων που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή και αφορά τις Κοινότητες της Ερμιονίδας, με διαμορφώσεις λειτουργικών δημοτικών χώρων που θα αναδεικνύουν τα στοιχεία που συνυπάρχουν (αστικό και φυσικό τοπίο) και θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες, δημιουργώντας πρότυπους κοινόχρηστους χώρους, δίνοντας στους δημότες πολλαπλές επιλογές χρήσης και δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα