Αργολίδα Κρανίδι: “ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ… Ο Σαλός Άγιος” στο Θέατρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε...

Κρανίδι: “ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ… Ο Σαλός Άγιος” στο Θέατρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ

0

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού της Ερμιονίδας τον περασμένο Οκτώβριο, o Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί για δεύτερη φορά τη θεατρική παράσταση «ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ … Ο Σαλός Άγιος» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου και με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο ρόλο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20.00, στο Θέατρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, Κρανίδι.

H πολυσυζητημένη παράσταση γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο αθηναϊκό Θέατρο Αλκμήνη.

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 698 2224

Θέατρο ARTίκι περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης

ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ …ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ

Πρόκειται για τον τρίτο μονόλογο που ερμηνεύει ο Γιώργης Κοντοπόδης. Μετά από την ιστορία του Τζόν Κέισι (Και τα αγόρια κλαίνε ) και του Άρνυ ( Ξέρεις τι σημαίνει Α.Ρ.Ν.Υ.; ), ο αγαπημένος ηθοποιός θα ερμηνεύσει έναν μονόλογο για τον σπουδαίο Έλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματεύεται την ζωή του Έλληνα καλλιτέχνη, ξεκινώντας ενώ είναι εσώκλειστος στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας και μέσα από τα διαρκή ταξίδια του μυαλού του, βλέπουμε όλη του τη ζωή, την ευλογημένη Τήνο, την αυταρχική μητέρα και τον ΄΄τυπικό΄΄ πατέρα, τα αδέρφια… τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, μα πιο πολύ… την έμπνευση, την μανία δημιουργίας… για να φτάσουμε μέχρι τα σημαντικά έργα του, τα όνειρα, τους εφιάλτες του… και να καταλήξουμε στο τελικό ερώτημα…

 …τι αξίζει άραγε περισσότερο, να είσαι τρελός ( σαλός ) και ευφυής ή φυσιολογικός και απλά… άνθρωπος ;

Μέσα από το δωμάτιο του Γιαννούλη Χαλεπά στο ψυχιατρείο, ταξιδεύουμε σε όλη του την ζωή και τους σημαντικούς σταθμούς της.

Παραταύτα, το έργο δεν αποτελεί μια αποτύπωση ζωής – βιογραφία, αλλά μια εις βάθος ανάλυση της ψυχοσύνθεσης, του σχιζοφρενώς ευφυούς αυτού καλλιτέχνη ή ίσως…και της ψυχοσύνθεσης κάθε ευφυούς καλλιτέχνη… (Φλέρυ Νταντωνάκη… Βικέντιος Βαν Γκόνγκ… Γεώργιος Βιζυηνός…)… η πορεία ενός καλλιτέχνη προς την αγιότητα…

Μέσα σε έναν αφαιρετικό σκηνικό χώρο , περνάμε 80 λεπτά αντικρύζοντας όλα τα ” θα μπορούσε ” της πορείας του Γιαννούλη Χαλεπά… αν…επέλεγε να είναι φυσιολογικός. Την μανία και ανάγκη δημιουργίας, την άνοδο, το κατρακύλισμα στην σχιζοφρένεια και την αναπόφευκτη αποδοκιμασία του κόσμο προς το πρόσωπο ενός ”σαλού”, για να καταλήξουμε…που αλλού…στην εξύψωση! Την ανάσταση… την αναγέννηση!

Ένας άνθρωπος που απ’ τα όρια του ”τετέλεσται” καταλήγει, την ώρα που πρέπει, στο…΄΄άρχεται…ξεκινάει΄΄.

Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε το καλοκαίρι στην Τήνο, με συγκινητική ανταπόκριση, σε ένα κατάμεστο προαύλιο, στο σπίτι – μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά.

Στην Αθήνα η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αλκμήνη (σκηνή Secret Room), όπου θα παίζεται έως και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, για 30 μοναδικές παραστάσεις.

Αλκμήνης 8, 11854  Κάτω Πετράλωνα, τηλέφωνο 210 3428650. 

ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ …ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ

TAYTOTHTA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

του Άγγελου Ανδρεόπουλου

Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Μουσική: Άγγελος Ανδρεόπουλος

Φωτογραφίες – εικαστική επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Φάκου

Στο ρόλο του Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 698 698 2224. 

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version