ΑργολίδαΝέο εργαστήριο "Η Αισθητική ως Καλλιέργεια των Αισθήσεων"

Νέο εργαστήριο “Η Αισθητική ως Καλλιέργεια των Αισθήσεων”

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Η Αισθητική ως Καλλιέργεια των Αισθήσεων».

Το εργαστήριο επιδιώκει να εμβαθύνει στην Αισθητική, τους λόγους για τους οποίους αναδύθηκε ως ξεχωριστός φιλοσοφικός κλάδος, καθώς και τις μετέπειτα μετατοπίσεις των κεντρικών εννοιών της. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες/ουσες θα διερευνήσουν τις νέες εξελίξεις στο χώρο των επιστημών που αφορούν στην αντίληψη, τη σχέση τους με τη φιλοσοφία και τη συμβολή τους στο πεδίο των τεχνών. Μεταξύ άλλων θα εξεταστούν: η γλυπτική ως σχέση όρασης – αφής, η αναβάθμιση της γεύσης στη θεώρηση του φαγητού ως τέχνης, η σχέση ήχου-χρώματος ή ζωγραφικής-μουσικής μέσω της συναισθησίας, καθώς και τα πολυαισθητηριακά πολυμέσα στη διαμόρφωση μιας ολικής εμπειρίας.

Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Φαίη Ζήκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Τέχνης, Αντιπρύτανις Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023, 11:00πμ-3:00μμ και είναι ανοικτό σε όλους (18 θέσεις). Η επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Η Αισθητική ως Καλλιέργεια των Αισθήσεων».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα