Αργολίδα Στην Πέτρα της Νίκης η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στη μνήμη του...

Στην Πέτρα της Νίκης η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στη μνήμη του Παπαρσένη Κρέστα

0

Στο «Γκούρι Βιτόρεσε», στην πέτρα όπου ο Παπαρσένης Κρέστας όρκισε τα παλικάρια του στο όνομα της ελευθερίας της πατρίδας μας, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον οπλαρχηγό Ηρωα της Ελληνικής Επανάστασης.

Την εξέχουσα ηρωική μορφή του Παπαρσένη Κρέστα  και των  αγωνιστών του, τίμησε σήμερα πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, ο Δήμος Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π., Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης κ. Α. Λεμπέσης, οι απόγονοι του Παπαρσένη, κ. Α. Κρέστας και κα Στ. Τσιφάκη (από την μητέρα της), οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κοινότητας Κρανιδίου, τα μέλη του Λαογραφικού Μουσείου Ερμιονίδας και δημότες, σε κλίμα συγκίνησης, στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του Γκούρι Βιτόρεσε, απέδωσαν φόρο τιμής στον οπλαρχηγό και στους γενναίους προγόνους μας.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό, και ακολούθησε ομιλία από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου και απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές των σχολείων, για τον ήρωα οπλαρχηγό, για την σημασία και το βάρος της κληρονομιάς που μας άφησε.

Σε μία σεμνή τελετή, μετουσιώνουμε τη μνήμη σε φόρο τιμής προς τους ανδρείους που οραματίσθηκαν την Ελευθερία της Πατρίδας.   

Η συμβολή της Ερμιονίδας τον Αγώνα του 1821, μας καθιστά συνεχιστές του οράματος των αγωνιστών για Ελευθερία και Αγάπη για τον Τόπο μας.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version