Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΠεριφέρειαΣτη Μεσσηνία ο Γιώργος Διδασκάλου

Στη Μεσσηνία ο Γιώργος Διδασκάλου

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία, με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο, τους βουλευτές του νομού κ.κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μιλτιάδη Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και τον Συντονιστή Διαγραμματειακού ΝΔ κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο επισκέφθηκε το νομό Μεσσηνίας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συρίγος, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, συνομίλησε με μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού σύκων και ξηρών καρπών «Συκική», ξεναγήθηκε διαδοχικά στο τυποποιητήριο «Γκούμας», στη βιομηχανία αμαξωμάτων «Ζυγούρης», στην καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» αλλά και στο εργοστάσιο «Παπαδημητρίου». Παράλληλα ο κύριος Συρίγος επισκέφθηκε τόσο τις εγκαταστάσεις του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας όσο και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο. Αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεών του ο κύριος Συρίγος δήλωσε: «Είχα την τιμή να παρευρεθώ σήμερα στην Καλαμάτα ως επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κο Γιώργο Διδασκάλου και τον Συντονιστή Διαγραμματειακού της ΝΔ κο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σκοπός της παρουσίας μας ήταν να τονίσουμε το μεγάλο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την περιοχή, τρεις μέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τρίπολη, να ακούσουμε τον κόσμο και να εντοπίσουμε προβλήματα που χρειάζονται επίλυση. Συναντηθήκαμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο ενώ επισκεφθήκαμε παραγωγικές μονάδες και εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Δήμο Καλαμάτας. Στο Δημαρχείο της πόλης συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και τους αντιδημάρχους παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας και τοπικών στελεχών του κόμματος, όπου υπήρξε συζήτηση και ενημέρωση για σειρά θεμάτων που απασχολούν την περιοχή. Η Καλαμάτα έχει τις προοπτικές να γίνει πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου βρέθηκε στο Δημαρχείο Μεσσήνης όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Αθανασόπουλο, επισκέφθηκε το Κάστρο της Ανδρούσας, ξεναγήθηκε στην Ιερά Μονή Ελληνικών Παλαιοκάστρου, είδε τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτώρια Καρέλια» και επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Υπαπαντής και το Κάστρο Καλαμάτας. Στις δηλώσεις του ο κύριος Διδασκάλου μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕ Μεσσηνίας παρουσιάστηκε το κυβερνητικό έργο στον τομέα του πολιτισμού το οποίο συντονισμένα και μεθοδικά από την αρχή της διακυβέρνησης υλοποιείται με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του σημαντικού πολιτιστικού πλούτου της χώρας. Μέσα από σημαντικές συνεργασίες τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ βαθμού προωθούμε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολιτισμό, αξιοποιώντας κάθε δυνατό διαθέσιμο εργαλείο χρηματοδότησης».

Ο Συντονιστής του Διαγραμματεακού Οργάνου της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Σ. Παπαγγελόπουλος που συμμετείχε στο κλιμάκιο δήλωσε:

«Σε κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε επιβεβαιώνουμε αυτό που είπε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες ώστε η Ελλάδα πραγματικά να αλλάξει σελίδα. Επισκεφτήκαμε μαζί με τους βουλευτές της Μεσσηνίας δυναμικές επιχειρήσεις, χώρους μάθησης  και πολιτισμού μιλήσαμε με ανθρώπους της παραγωγής, της παιδείας και της αυτοδιοίκησης. Είδαμε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και τα ακόμη σημαντικότερα που μένει να γίνουν τα επόμενα χρόνια από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Για αυτά θα μιλήσει αναλυτικά ο Πρωθυπουργός, που θα επισκεφτεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του κλιμακίου αμέσως μετά το τέλος των επιμέρους επισκέψεων, παραχώρησαν συνέντευξή τύπου στους εκπροσώπους των μέσων της περιοχής, ενώ το γενικό συντονισμό του προγράμματος είχε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Δούζης.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα