ΠεριφέρειαΣυνταξιούχοι Πελοποννήσου: Ψήφισμα ενάντια στις ΑΠΕ στα βουνά της Πελοποννήσου

Συνταξιούχοι Πελοποννήσου: Ψήφισμα ενάντια στις ΑΠΕ στα βουνά της Πελοποννήσου

Οι συνταξιούχοι και τα συνταξιουχικά σωματεία που συμμετέχουμε στη Πελοποννησιακή συγκέντρωση σήμερα 2 Δεκέμβρη 2022 στην Τρίπολη:

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, των Προέδρων των Κοινοτήτων Δόριζας, Μαγουλιάνων και Στεμνίτσας,

του Προέδρου των Μελισσοκόμων Αρκαδίας και

των Περιφερειακών Συμβούλων Νίκου Γόντικα και Γιώργου Πουλοκέφαλου,

Για να συντονίσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία του Μαινάλου, του Λύκαιου Όρους και των άλλων ορεινών όγκων στη Πελοπόννησο, από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ.

Οι συνέπειες της πολιτικής «απελευθέρωσης» της ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης», πολιτική της Ε.Ε. που προώθησαν χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις, είναι οδυνηρές για τους συνταξιούχους και όλο το λαό.

Ενεργειακή φτώχεια, πανάκριβο ρεύμα, πετρέλαιο και καύσιμα.

Οι τεράστιες ανεμογεννήτριες και οι σταθμοί αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που αδειοδοτούνται αυτή τη περίοδο στο Μαίναλο, στο Πάρνωνα στο Λύκαιο Όρος και στους άλλους ορεινούς όγκους στη Πελοπόννησο, δεν θα καταστρέψουν μόνο χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, δεν θα έχουν μόνο ολέθριες συνέπειες και στο περιβάλλον, θα πλήξουν και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία, στην εστίαση και τον τουρισμό.

Η μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα, ροκανίζει τις πενιχρές συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

Γι αυτό ενώνουμε την φωνή μας στον αγώνα ενάντια στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια,

  • Για ρεύμα φθηνό για το λαό, με δραστική μείωση της τιμής του, με κατάργηση του πράσινου τέλους και των άλλων ανταποδοτικών τελών που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.
  • Για να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό, σε μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν στοχεύσουμε σωστά τον αντίπαλο, αν πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε αυτά τα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια.

Γι αυτό θα συμμετέχουμε στο αγωνιστικό κάλεσμα το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 5.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Στεμνίτσας.

Τα Σωματεία Αργολίδας:

Συντ/χοι ΟΑΕΕ Αργολίδας – Συντ/χοι Πολιτικοί Υπάλληλοι Δημοσίου Αργολίδας.

Τα Σωματεία Αρκαδίας:

Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας – ΕΛΤΑ – Περιφερειακό Παράρτημα Πελοποννήσου ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ – ΟΑΕΕ Μεγαλόπολης – ΟΑΕΕ Τρίπολης – Συντ/χοι Πολιτικοί Υπάλληλοι Δημοσίου Αρκαδίας – Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Ομίλου ΟΤΕ Τμήμα Τρίπολης.

Τα Σωματεία Αχαΐας:

Συντ/χοι ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – Πολιτικοί Υπάλληλοι Δημοσίου – ΔΕΚΟ Τραπεζών – ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ.

Τα Σωματεία Ηλείας:

Συντ/χοι ΙΚΑ – ΟΑΕΕ.

Τα Σωματεία Κορινθίας:

Συντ/χοι ΙΚΑ.

Τα Σωματεία Λακωνίας:

Συντ/χοι ΕΦΚΑ.

Τα Σωματεία Μεσσηνίας:

Συντ/χοι ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΕΚΟ Τραπεζών.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα