Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΥπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας Άργους & Ναυπλίου - Κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας...

Υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας Άργους & Ναυπλίου – Κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αργολίδα

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Άργους και Ναυπλίου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Πλεύρη

Θέμα: Συνεχίζεται η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αργολίδα. Υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας Άργους & Ναυπλίου.

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης επικρατούν στα Κέντρα Υγείας Άργους και Ναυπλίου λόγω συνταξιοδοτήσεων, λήξης συμβάσεων, οικειοθελών αποχωρήσεων και απουσία νέων προσλήψεων προσωπικού, γεγονός που επιβεβαιώνει την κατάρρευση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες του Νομού μας.

Ειδικότερα, από το Κ.Υ. Ναυπλίου αποχώρησαν πρόσφατα οι δύο εναπομείναντες Ιατροί Παθολόγοι, ο ένας λόγω συνταξιοδότησης και ο άλλος οικειοθελώς, με αποτέλεσμα πλέον να υπηρετούν μόνο 3 γιατροί ένας Γαστρεντερολόγος, μία Οδοντίατρος και μία Μικροβιολόγος. Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα με τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας οι οποίοι για το λόγο αυτό αναγκάζονται να απευθύνονται μόνο στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου επιβαρύνοντας τη λειτουργία της. Παράλληλα αποχώρησαν οι δύο παρασκευαστές του μικροβιολογικού, ο ένας λόγω συνταξιοδότησης και ο άλλος λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης του. Αντί λοιπόν το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις είτε μονίμων είτε επικουρικών παρασκευαστών, κατέφυγαν στην πρόχειρη λύση της μετακίνησης ενός παρασκευαστή από το αντίστοιχο τμήμα του Κ.Υ. Άργους, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα και σε αυτήν την δομή.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κ.Υ. Άργους διαθέτει τέσσερις παρασκευαστές οι οποίοι όμως λόγω έλλειψης προσωπικού εκτός από τα προβλεπόμενα καθήκοντα τους, ασκούν και χρέη γραμματειακής υποστήριξης του εργαστηρίου, κλείνουν τα τηλεφωνικά ραντεβού, ενημερώνουν τους πολίτες και γενικότερα πράττουν ότι είναι απαραίτητο για να λειτουργεί εύρυθμα το εργαστήριο και να εξυπηρετείται το κοινό. Η μετακίνηση του ενός εκ των τεσσάρων παρασκευαστών εκ περιτροπής ανά εβδομάδα στο Κ.Υ. Ναυπλίου υποβαθμίζει την λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου αλλά δημιουργεί και τεράστια προβλήματα στο προσωπικό που καλείται να μετακινηθεί αλλάζοντας βίαια το υπηρεσιακό τους καθεστώς και ανατρέποντας λόγω της απόστασης τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Πως σκοπεύετε να λύσετε το έντονο πρόβλημα της έλλειψης Ιατρών στο Κ.Υ. Ναυπλίου ώστε το κέντρο να καλύπτει πλήρως τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών;
  2. Πως σκοπεύετε να λύσετε το πρόβλημα της έλλειψης παρασκευαστών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Ναυπλίου ώστε αυτό να λειτουργεί εύρυθμα και να μην προκαλείται υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ταλαιπωρία του προσωπικού στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Άργους;

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα