ΚορινθίαΓ. Ψυχογιός: Απαράδεκτο να απειλούνται εκπαιδευτικοί με κυρώσεις αντί να ενισχύονται τα...

Γ. Ψυχογιός: Απαράδεκτο να απειλούνται εκπαιδευτικοί με κυρώσεις αντί να ενισχύονται τα σχολεία για περιστατικά βίας

Στη Βουλή η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιός, κατέθεσε Αναφορά στην Βουλή προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων την από 10/01/2023 ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας που δηλώνει την έντονη αντίδραση της σε έγγραφο που στάλθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας προς την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας και ζητά να ενημερώσει με το σχετικό έγγραφο το σύνολο των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ, το έγγραφο επισημαίνει στους εκπαιδευτικούς ότι για περιστατικά σχολικής βίας «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών». Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί ζητούν τη δημιουργία δομών για την παρακολούθηση και καταγραφή των φαινομένων σχολικής βίας και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους (φύλακες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί σε κάθε σχολείο), παράλληλα με τη διαφύλαξη της λειτουργίας του σχολείου και των ίδιων των εκπαιδευτικών που βιώνουν περιφρόνηση, απαξίωση και εγκατάλειψη από την πολιτική ηγεσία.

Η ΕΛΜΕ καλεί την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφό της που προκάλεσε την αντίδραση και την αγανάκτηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα