Συνεντεύξεις Ελένη Γκαμίλη: Πίστευα και πιστεύω στον Γιάννη Γεωργόπουλο

Ελένη Γκαμίλη: Πίστευα και πιστεύω στον Γιάννη Γεωργόπουλο

0
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Αγαπά την Ερμιονίδα, και την τελευταία περίοδο ηγείται του Δημοτικού Συμβουλίου στον εν λόγω Δήμο. Έχει γράψει στο αυτοδιοικητικό της βιογραφικό και ως Αντιδήμαρχος του νευραλγικού πόστου της Οικονομικής Υπηρεσίας εν μέσω πανδημίας.

Θέλει να προσφέρει τα μέγιστα στην περιοχή καθώς διαθέτει “σώμα και ψυχή” σε καθημερινή βάση αν και το μυαλό της όπως ομολογεί η ίδια το έχει “κλέψει” και δικαίως ο εγγονός της Ηλίας.

Διαβάστε την συνέντευξη που παρέθεσε η κ. Ελένη Γκαμίλη στην “Ενημέρωση της Περ, Πελοποννήσου”.

Κώστας Πρώιμος: Εκκινήσατε υπό σχετικά ομαλές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, ωστόσο παρεμβλήθη η πανδημία του κορονοϊού και άλλαξε τα πάντα. Πόσο επηρέασε αυτή η μη προβλεπόμενη κατάσταση την μέχρι τώρα αυτοδιοικητική σας πορεία;

Ελένη Γκαμίλη: Πριν απ’ όλα να ευχηθώ τόσο σε εσάς και στους αναγνώστες σας να έχουμε μια καλή χρόνια με υγεία και πρόοδο. Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνεται να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου, αναγνώστες σας, μέσω αυτής της συνέντευξης. Το ξεκίνημα αυτής της δημοτικής αρχής το Σεπτέμβριο του 2019 καθόλου παρά εύκολο δεν ήταν. Έχουμε μιλήσει και έχουμε υπεραναλύσει κατά καιρούς τα τεράστια θέματα που ως νέα δημοτική αρχή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Κατά κοινή ομολογία οι άριστοι χειρισμοί του δημάρχου μας Γιάννη Γεωργόπουλου και η συμβολή όλης της ομάδας μας, έφεραν θετικά αποτελέσματα τόσο στην διαχείριση των μεταναστών με την απομάκρυνσή τους από την Ερμιονίδα όσο και στο πολύ μεγάλο θέμα των απορριμμάτων – δεν θα σταθώ όμως άλλο σ’ αυτά γιατί έχουμε αναφερθεί πολλάκις και είναι γνωστά σε όλους. Μετά απ’ όλα αυτά μας ήρθε και ο κορονοϊός πριν καλά – καλά κλείσουμε ένα χρόνο ως δημοτική αρχή. Και για να απαντήσω στην ερώτησή σας είναι βαθιά πίστη μου ότι όταν πραγματικά θέλεις να προσφέρεις, όταν μπορείς να προσφέρεις και όταν αγωνίζεσαι για τους στόχους τίποτε δεν μπορεί να σε σταματήσει. Παρά λοιπόν τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία στις ζωές όλων μας πιστεύω τόσο ατομικά όσο και συνολικά πως κάναμε πολλή και παραγωγική δουλειά για τον τόπο μας.

► Κυρία Γκαμίλη, διατελέσατε Αντιδήμαρχος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας, πως εκτιμάτε τον απολογισμό των πεπραγμένων σας;

Ελένη Γκαμίλη: Από το Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Δεκέμβριο του 2021 είχα την ευθύνη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Πρώτο μέλημα μου κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ήταν να μπει μια σειρά σε όλα τα θέματα που έπρεπε να διαχειριστούμε ως αρμόδιο τμήμα.
Για τον σκοπό αυτό εργάστηκα ακούραστα και ακατάπαυστα και πιστεύω πως παρά πολλά πράγματα μπήκαν τελικά σε μια σειρά και πήραν των σωστό δρόμο. Η άριστη συνεργασία με τους επαγγελματίες και γενικά όλους τους συναλλασσόμενους με τον Δήμο Ερμιονίδας ήταν για μένα θέμα μείζονος σημασίας.
Προσπαθούσα να είμαστε ακέραιοι ως Υπηρεσία στις υποχρεώσεις μας ώστε να προχωρούν όλες η διαδικασίες για τις πληρωμές των επαγγελματιών, των προμηθευτών, των εργολάβων και γενικά όλων των ανθρώπων. Ξέρετε πάντα ο Δήμος για τους επαγγελματίες ήταν ένα “αγκάθι” αφού οι πληρωμές καθηστερούσαν η γκρίνια μεγάλωνε και η εικόνα που είχε Δήμος προς τα έξω δεν ήταν καθόλου καλή. Θεωρώ πως σε αυτό το κομμάτι τα κατάφερα πολύ καλά. Η υπόθεση – έσοδα όμως ήταν μια μεγάλη πρόκληση καθώς έπρεπε να γίνουν και φυσικά να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να εισπράττει ο Δήμος στην ώρα του και βάση του προϋπολογισμού τα ποσά που δικαιούται. Κατά την θητεία μου διενεργήθηκαν αρκετές δημοπρασίες όπου νοικιάστηκαν κατά τις σχετικές διατάξεις ακίνητα και χώροι με αποτέλεσμα να έρθουν αρκετά έσοδα ετησίως στο ταμείο της Οικονομικής Υπηρεσίας. Τώρα αγαπητέ Κώστα, εάν έκανα καλά η όχι την δουλειά μου που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος εάν ήμουν σωστή η λάθος αυτό το έκριναν το κρίνουν και θα συνεχίσουν να το κρίνουν μέχρι το τέλος της θητείας μας οι κάτοικοι τις Ερμιονίδας.

► Πως αποτιμάτε την πορεία της διοίκησης Γεωργόπουλου; Αν φυσικά λάβουμε υπόψη και την επικρατούσα γενική δυστοπία….

Ελένη Γκαμίλη: Από το δήμαρχο μας Γιάννη Γεωργόπουλο δεν περίμενα τίποτα λιγότερο. Ο τρόπος διοίκησης, ο τρόπος διαχείρισης, ο τρόπος λήψης των αποφάσεων αλλά και ο χαρακτήρας του είναι γνωστά σε μένα εδώ και πολλές δεκαετίες αφού μας συνδέει μια μεγάλη φιλία. Το 1998 το 2014 και το 2019 στήριξα τον Γιάννη Γεωργόπουλο. Πίστευα και πιστεύω σε αυτόν και τις δυνατότητες του. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες αυτές τις δυσκολίες, στην οικονομική και ενεργειακή κρίση και κατά τη διάρκεια της πανδημίας στον Δήμο Ερμιονίδας έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός μας εμπνέει όλους και μας παρακινεί να δουλεύουμε χωρίς όμως να μας πιέζει.
Μας δίνει τα ερεθίσματα ώστε κάθε μέρα να αγαπάμε όλο και περισσότερο τον τόπο μας. Ξαναλέω πως όλους εμάς που θέσαμε των εαυτό μας στην διάθεση των πολιτών τις Ερμιονίδας θα μας κρίνουν οι συντοπίτες μας. Οι άνθρωποι που καθημερινά ζουν και δραστηριοποιούνται στον ευλογημένο τόπο μας, στην Ερμιονίδα. Για μένα όμως ο Γιάννης Γεωργοπούλος και η θεματική μας Αρχή έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και έχουν προσφέρει παρά πολλά στον τόπο μας.

► Να περιμένουμε εκπλήξεις; Αισθάνεστε έτοιμη να διαθέσετε τον εαυτό σας εκ νέου στην εκλογική κρίση των δημοτών; Ο χρόνος για τις κάλπες ήδη μετράει αντίστροφα….

Ελένη Γκαμίλη: Πραγματικά ούτε εννέα μήνες δεν έχουν μείνει για τις δημοτικές εκλογές. Από το 2014 βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή και προσπαθώ ακατάπαυστα να υπερασπίζομαι τα δίκαια των πολιτών τις Ερμιονίδας και προσφέρω τον καλύτερο μου εαυτό στον τόπο που διαμένω μόνιμα και αγαπώ. Πριν λίγους μήνες όλα άλλαξαν στη ζωή μου ήρθε στο κόσμο για να μας “τρελάνει” ο μικρός εγγονός Ηλίας και μοιραία οι προτεραιότητες μου άλλαξαν. Δεν ξέρω μέχρι την ώρα που θα κλείσουν τα ψηφοδέλτια εάν θα έχουμε εκπλήξεις όπως λέτε όμως με μεγάλη σιγουριά μπορώ να πω ότι ο τόπος μας έχει όλους ανάγκη και πρέπει όλοι μας να προσφέρουμε σε αυτόν. Πιστεύω πως έχω ακόμα πολλά να δώσω στην Ερμιονίδα. Όμως ο καιρός θα το δείξει.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version