ΠεριφέρειαΚαιρός: Ιδιαίτερη προσοχή στην κεντρική - ανατολική Πελοπόννησο

Καιρός: Ιδιαίτερη προσοχή στην κεντρική – ανατολική Πελοπόννησο

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά τμήματα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, βορειοδυτικής Πελοποννήσου, δυτικής Θεσσαλίας και Ηπείρου και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.  Προς το ξημέρωμα τα υψόμετρα χιονόπτωσης σταδιακά θα κατέλθουν και θα φτάσουν έως και τα 600μ. υψόμετρο.

Ιδιαίτερη προσοχή στην κεντρική – ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα / Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, ανατολική Μακεδονία – Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στη διάρκεια της ημέρας.

Πέμπτη 26/01:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική – κεντρική και νότια Πελοπόννησο με αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πιθανή χαλαζόπτωση στα νότια παραθαλάσσια τμήματα.

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 1200-1300μ. 
Σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα κινηθούν βορειοανατολικά και προς το μεσημέρι αναμένονται έντονες βροχές – καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά Ελλάδα / Εύβοια , στην κεντρική – ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το απόγευμα στην Πιερία , Χαλκιδική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Αυξημένη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα σε νότια – ανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά Ελλάδα – Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία, Χαλκιδική, Σποράδες.

Πυκνές έως πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές έως απογευματινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας έως τα 600μ. υψόμετρο (πιθανότητα στη δυτική Θεσσαλία έως και τα 500 μέτρα) , στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας έως τα 1000μ. υψόμετρο, στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου έως τα 500-600μ. υψόμετρο, στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και στα ορεινά της κεντρικής – ανατολικής Μακεδονίας έως τα 700-800μ. υψόμετρο.

Τις νυχτερινές ώρες το μέτωπο καταιγίδας θα κινηθεί στο Αιγαίο και θα επηρεάσει τα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού Αιγαίου με έντονες βροχές / καταιγίδες και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα