ΆρθραΠρώτη είδηση ο θάνατος Κωνσταντίνου που ξαναζωντανεύει το κεφάλαιο βασιλεία

Πρώτη είδηση ο θάνατος Κωνσταντίνου που ξαναζωντανεύει το κεφάλαιο βασιλεία

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Πολυσυζητημένο θέμα έγινε επί των ημερών μας στα ΜΜΕ και όχι μόνο. Ακούστηκε από κάποιους και το «ψωμί και ελιά και Κώτσο βασιλιά. Μόνο που τα τρόφιμα αυτά κάποιοι Έλληνες θα τα αναζητούν σε λίγο στο καλάθι της νοικοκυράς του κάδου των σκουπιδιών.

Έντονες αντιπαραθέσεις έχουν προκύψει μεταξύ πολιτικών που εστιάζονται στο εάν η πολιτεία έπρεπε ή όχι να απονείμει τιμές αρχηγού κράτους στον θανόντα Κωνσταντίνο.

Διαφωνίες υπάρχουν ακόμα και μεταξύ κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για το εν λόγω θέμα. Το κεφάλαιο βασιλεία απασχολεί περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, ένα θέμα το οποίο υποτίθεται έχει λήξει. Τυχαία όλα αυτά ή μήπως κάτι βαθύτερο διαισθάνεται ο Ελληνικός λαός. Δηλαδή ότι κάποια νέα εθνική περιπέτεια μας περιμένει, και τότε όπως στο παρελθόν η βασιλεία θα εμφανισθεί ουσιαστικά στο προσκήνιο.

Σε άρθρο μου στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» της 3 Ιουλίου 1989 είχα αναφερθεί τονίζοντας υπό ποίες μελλοντικά συγκυρίες ενδέχεται να επανεμφανισθεί η βασιλεία στην Ελλάδα.

Γράφοντας τότε για τη συγκυβέρνηση Αριστεράς – Δεξιάς ανέφερα μεταξύ άλλων τα εξής: «…. Πιστεύω πως οι ξένοι δεν θέλησαν να αναχαιτίσουν μόνο το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα με την παράξενη πολιτική συμμαχία που επέβαλαν.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ και κρίση στα Εθνικά θέματα. Προετοιμάζουν την επαναφορά της Μοναρχίας!!!

Ο Τζανετάκης Πρωθυπουργός σήμερα της συγκυβέρνησης Αριστεράς – Δεξιάς ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής του βασιλιά χρησιμοποιείται ως σύμβολο προετοιμασίας της κοινωνίας για ενδεχόμενη επαναφορά της Μοναρχίας.

Περιττό δε να αναφέρουμε τις Εθνικές περιπέτειες που θα έχουν προκύψει»

Θα είχαν υποπέσει στα ίδια λάθη οι βασιλείς της Ελλάδας εάν θα ήταν Βασιλείς σε Αυστρία, Δανία, Σουηδία;

Σίγουρα οι εν λόγω αυτές χώρες δεν βρίσκονται Γεωγραφικά σε παρόμοια εύφλεκτη Γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται η Ελλάδα. Η οποία αναγκάστηκε να εμπλακεί ιστορικά σε πολλούς πολέμους. Σε αυτή την περίπτωση κάποια σφάλματα που διέπραξαν οι ιστορικοί βασιλείς της χώρας μπορεί να δικαιολογηθούν. Δηλαδή να τους αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό ότι επηρεάστηκαν λαθεμένα από τους συμβούλους τους καθώς και ότι η Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις προδόθηκε από τους συμμάχους της. Όπως στην περίπτωση της Μικρασιατικής καταστροφής για τον Ελληνισμό το 1922, που προδοθήκαμε από Γάλλους, Ιταλούς και Άγγλους.

Για τις ευθύνες των κακών συμβούλων των εκάστοτε βασιλιάδων της Ελλάδας είχε αναφερθεί πολλές φορές ο Ελευθ. Βενιζέλος. Αναφέρουμε μία εξ αυτών. Στις 15 Αυγούστου 1916 σε ομιλία του στην Αθήνα ενώπιον χιλιάδων κόσμου είχε πει μεταξύ άλλων τα εξής: «Έγινε βασιλεύ θύμα των στρατιωτικών συμβούλων σου… Άφησε την θέσιν του Αρχηγού κόμματος εις την οποίαν θέλουν να σε καταβιβάσουν οι κάπηλοι της δόξης σου. Άνελθε πάλιν τας βαθμίδας του θρόνου Σου και στάσου εκεί ψηλά»

Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 1932 και το 2010 με Προέδρους Δημοκρατίας και όχι με βασιλεία.

Για την κακή πορεία μας κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι Έλληνες που δημιουργήσαμε κράτος και παρακράτος παράλληλα.

Και με αυτές τις κρατικές προδιαγραφές φέραμε ξένους βασιλείς ως εγγυητές αυτού του κατεστημένου. Αυτοί είμαστε.

Παραβλέπουμε ότι κύρια αιτία της κατά καιρού χρεοκοπίας της χώρας ήταν και είναι η ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

Αξιωματούχοι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ βρίσκονται παντού. Όπως σε Δήμους, σε περιφέρειες στη Βουλή και πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι από αυτήν την παραγωγή μας κάναμε εξαγωγή και στην Ευρωβουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι το 1935 ο πρώην πιστός αξιωματικός του Ελευθ. Βενιζέλου Γεώργιος Κονδύλης προέβη σε στρατιωτικό πραξικόπημα και επανέφερε τον βασιλιά Γεώργιο καταργώντας την προεδρική Δημοκρατία που ήταν σε ισχύ από το 1923.

Ο Γεώργιος Κονδύλης απηύδησε από την εκτεταμένη τότε ΔΙΑΦΘΟΡΑ και έφερε τον τότε βασιλιά Γεώργιο να σώσει την Ελλάδα.

Για την ιστορία θα αναφέρω ένα από τα πολλά σκάνδαλα ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ της τότε εποχής. Το σκάνδαλο του φαρμάκου κινίνου το οποίο παρασκεύαζαν στην Ελλάδα πλην όμως την φαρμακευτική ουσία την εισήγαγαν από το εξωτερικό. Οι αξιωματούχοι της εποχής καταχράζοντο τα χρήματα που προορίζοντο για την αγορά της φαρμακευτικής ουσίας και παρασκεύαζαν το κινίνο όχι με φαρμακευτική ουσία, αλλά αντ’ αυτής έβαζαν αλεύρι. Και φυσικά οι άνθρωποι πέθαιναν σωρηδόν.

Κατάμαυρη σελίδα για την βασιλεία της Ελλάδας και τους Έλληνες αποτέλεσε η βασίλισσα Φρειδερίκη.

Για να γνωρίσουν και οι νεότεροι Έλληνες ποια ήταν η Φρειδερίκη θα αναφερθώ στην καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος της, η μάνας της το 1962 όπου είχε δηλώσει.

«Η Φρειδερίκη με δόλο σφετερίστηκε την περιουσία μου και σήμερα δυσκολεύομαι οικονομικά να ζήσω».

Δυστυχώς αυτή η κυρία μετά το θάνατο του Πρωθυπουργού Παπάγου το 1955 κυβερνούσε την Ελλάδα μέχρι το 1967.

Διόριζε και καταργούσε κυβερνήσεις, όποτε αυτή αποφάσιζε.

Χρησιμοποιούσε τους παρακρατικούς μηχανισμούς της πολιτικής ανωμαλίας, που οδήγησαν τον Ελληνικό λαό σε περιπέτειες και την ιδία και τον θανόντα γιό της Κωνσταντίνο στην αυτοκαταστροφή.

Στο καταστροφικό της έργο δεν ήταν μόνη η Φρειδερίκη. Είχε και συνεργάτες. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρωτεργάτης της αποστασίας τον οποίο η Ν.Δ. επέλεξε για αρχηγό και ο Ελληνικός λαός τον ψήφισε και έγινε Πρωθυπουργός το 1990.

Επί των ημερών του οργίασε η ΔΙΑΦΘΟΡΑ όπως συμβαίνει και σήμερα που είναι Πρωθυπουργός ο νεώτερος Μητσοτάκης.

Λέτε κάποιοι Έλληνες να σκέπτονται σήμερα τον Γεώργιο Κονδύλη;

Λέτε οι Έλληνες να διαισθάνονται ότι αργά ή γρήγορα θα εμπλακούμε σε νέες Εθνικές περιπέτειες ώστε στο προσκήνιο θα εμφανισθούν εκ νέου βασιλείς και ίσως γι’ αυτό ασυνείδητα ασχολούνται σήμερα υπερβολικά με την ταφή του Κωνσταντίνου;

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, προσαρμοσμένη στην εκάστοτε εποχή.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΤΗΛ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα