Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΣυνταγογράφηση για όλα τα φάρμακα θέλουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι

Συνταγογράφηση για όλα τα φάρμακα θέλουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι

Το τελευταίο διάστημα όλοι γινόμαστε αποδέκτες των ελλείψεων φαρμάκων που αποδίδονται στη μεγάλη έξαρση των ιώσεων, στην παγκόσμια κρίση παραγωγής σκευασμάτων, στη μειωμένη τροφοδότηση της ελληνικής αγοράς καθώς και στις παράλληλες εξαγωγές. Το μέτρο της διάθεσης ορισμένων κατηγοριών φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή αποτελεί ωστόσο ένα από τα νέα μέτρα στα οποία προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, με σκοπό την πιο δραστική αντιμετώπιση των ελλείψεων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας χαιρετίζει αυτή την απόφαση, η οποία αποτελεί μία επιπλέον δικαίωση των θέσεών του αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ήτοι κανένα φάρμακο χωρίς Ιατρική συνταγή.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2020 και μετά από πολλαπλές συντονισμένες παρεμβάσεις, η χορήγηση των αντιβιοτικών γίνεται πλέον αποκλειστικά με συνταγή ιατρού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατανάλωσης των αντιβιοτικών κατά 18% και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την ανθεκτικότητα των μικροβίων.

Ευελπιστούμε ότι η απόφαση αυτή θα επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες των φαρμάκων, ώστε αφενός να μειωθεί περαιτέρω η πολυφαρμακία στην χώρα μας και αφετέρου τα φάρμακα να χορηγούνται με επιστημονικά κριτήρια σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ Ε. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα