Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΤο Υπουργείο εξετάζει την Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Κρανίδι

Το Υπουργείο εξετάζει την Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Κρανίδι

Σε απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με την Ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο Κρανίδι Δήμου Ερμιονίδας η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέτα Μακρή αφού περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθείται στα θέματα σχολικών μεταβολών στα ΕΠΑ.Λ. επιβεβαιώνει ότι «υποβλήθηκε μέσω του ΠΣ myschool πρόταση της Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας για την ίδρυση από το σχ. έτος 2023-24 Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο Κρανίδι με εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό 70 μαθητών/τριών και πέντε (5) Τομείς στη Β΄ τάξη.»

Στη συνέχεια περιγράφει τι διαδικασίες που ακολουθούνται έπειτα από τη σχετική πρόταση της Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας χωρίς όμως να διευκρινίζει επακριβώς σε ποιο στάδιο της διαδικασίας βρίσκεται το αίτημα για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο Κρανίδι.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής: «Επιπρόσθετα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 4 έως 8 του ν.4763/2020 (Α΄254) οι καταχωρισθείσες στο πληροφοριακό σύστημα MySchool προτάσεις σχολικών μεταβολών των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης συνοδευόμενες από τις σχετικές εισηγήσεις των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης και τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων διαβιβάζονται από την αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ στα Συμβούλια Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.), τα οποία έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Τα Σ.Σ.Π.Α.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω προτάσεις και ανιχνεύοντας τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας στην οικεία Περιφέρεια, υποβάλλουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους (άρθρο 6 του ν.4763/2020) τις προτάσεις τους στο Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. Το τελευταίο αξιολογεί τις προτάσεις των σχολικών μεταβολών και υποβάλλει σχετική εισήγηση στον/στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως προβλέπεται στην παρ. 3δ του άρθρου 5 του προαναφερθέντος νόμου.»

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα