ΆρθραΚίνδυνος για την ενότητα της χώραςη εκτροπή του πολιτεύματος

Κίνδυνος για την ενότητα της χώρας
η εκτροπή του πολιτεύματος

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Μόνο το 30% έχει θετική γνώμη για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Public – issue»

Εκτροπή του Δημοκρατικού πολιτεύματος καταγγέλλουν και αρχηγοί κομμάτων στη Βουλή.

Μοναδική λύση Σωτηρίας είναι η επέμβαση του στρατού όπως συνέβη το 1909.

Επισημαίνουμε ότι τότε Δημοκρατικοί αξιωματικοί εξεδίωξαν τους ανίκανους πολιτικούς ανοίγοντας τον δρόμο σε ικανούς νέους πολιτικούς όπως στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

ΕΚΤΡΟΠΗ: Οι καταγγελίες ότι η ΜΑΦΙΑ έχει λόγο στις κρίσεις και μεταθέσεις αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει έντονα να μας ανησυχεί.

Οι δηλώσεις Υπουργού εντός Βουλής ότι η ΕΥΠ είναι ΑΧΡΗΣΤΗ !!! και πρέπει να ΚΛΕΙΣΕΙ!!! Προκαλεί πανικό στους σκεπτόμενους Έλληνες, όταν μάλιστα ακούγονται συνεχώς ιαχές Ερντογάν, ότι θα έρθουν βράδυ οι Τούρκοι στην Αθήνα.

Τα καλάθια και πανέρια της νοικοκυράς που εξαγγέλλουν Υπουργοί μοιάζουν περισσότερο με εξειδικευμένους του είδους τεχνίτες ΡΩΜΑ, και όχι με σοβαρούς πολιτικούς.

Οι παρακολουθήσεις Στρατηγών από παρακρατικούς μηχανισμούς αποτελούν έσχατο σημείο παρακμής.

Και ο Τσαουσέσκου παρακολουθούσε Στρατηγούς αλλά δεν διεσώθη πολιτικά.

Νέα «Τιμισοάρα» θα δούμε και στην Ελλάδα αν δεν επέμβει άμεσα ο στρατός όπως το 1909.

Εκτροπή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος καταγγέλλουν στη Βουλή αρχηγοί κομμάτων.

Πιστεύουμε ότι ο στρατός δεν πρέπει να επεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου όταν το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Σήμερα οι ίδιοι οι πολιτικοί αναγνωρίζουν ότι το Δημοκρατικό πολίτευμα έχει εκτραπεί. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών δηλώνουν ότι και δια της βίας θα αποκαταστήσουν την Δημοκρατία. Δηλαδή δια του κομματικού διχασμού και του «ΕΜΦΥΛΙΟΥ».

Ο Tempora o Mores

(Τι καιροί τι ήθη)

Χρησιμοποιήθηκε η Λατινική αυτή φράση από τον αείμνηστο σκιτσογράφο Δημητριάδη, ο οποίος σε ένα πρωτοσέλιδο σκίτσο στην Εφημερίδα τα «ΝΕΑ» το έτος 1965, αποθανάτιζε τα ευτράπελα που συνέβαιναν εντός Βουλής περίοδο ανωμαλίας και εξ αιτίας των αποστατών.

Την περίοδο αυτή κυριαρχούσε στη Βουλή ο πατήρ Μητσοτάκης ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ, ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ όπως συνέχιζαν να τον αποκαλούν από τότε.

Δύο χρόνια αργότερα απόταν δημοσιεύτηκε το σκίτσο Δημητριάδη, όπου ανέγραφε το «Tempora o Mores» επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία του 1967, η οποία δεν είχε καμία ομοιότητα με το στρατιωτικό κίνημα του 1909 !!!

Η ιστορία φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται. Αθλιότητες ακούγονταν τότε μέσα στη Βουλή, αθλιότητες ακούγονται και σήμερα.

Αναφέρουμε τι ακούστηκαν πρόσφατα στη Βουλή και μάλιστα ενώπιον μαθητών δημοτικών σχολείων που κακώς οι δάσκαλοι οδηγούν τα παιδιά εκεί σε ακατάλληλους χώρους.

Εν ενεργεία υπουργός αποκαλούσε πρώην υπουργό ΣΚΥΛΟ. Είπε μάλιστα ότι έχει και τη μορφή σκύλου και ότι μοιάζει με ένα συγκεκριμένο σκύλο που έχει όνομα. Ακούστηκαν επίσης χαρακτηρισμοί όπως πίθηκοι, λαδέμποροι, μαυραγορίτες, ψεύτες, απατεώνες.

Είναι τόσο διαβρωμένοι δυστυχώς πολλοί από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Ελλήνων, που κάποιοι εξ αυτών θεωρούν ότι βρίσκονται σε κακόφημα κέντρα διασκέδασης και όχι στο ναό της Δημοκρατίας.

Και δεν ντρέπονται να λένε όλα αυτά που λένε μπροστά σε μικρά παιδιά μαθητές δημοτικών σχολείων. Να γιατί οι νέοι αηδιάζουν όταν ακούνε για κόμματα. Και όλο και περισσότεροι νέοι ακούγεται να λένε: Χάθηκε ένας λοχίας να σώσει την Ελλάδα;

Τα κόμματα χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Τα κόμματα έφεραν τα μνημόνια, τα κόμματα έφεραν την φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού. Τα κόμματα ξεπουλάνε την περιουσία της Ελλάδος. Εφτακόσιες χιλιάδες ακίνητα βρίσκονται στα χέρια ξένων Funds. Δάνεια Ελλήνων που πουλήθηκαν στους ξένους σε τιμή εξευτελιστική του 10% της αξίας των. Για χάρη πολλών ακόμα κρυφών κομματικών πάτσηδων.

Στην Κύπρο αντίστοιχα δάνεια πριν πουληθούν στα ξένα Funds προσφέρθηκαν στην τιμή του 10% της αξίας στους δανειολήπτες. Στην Ελλάδα γιατί δεν έγινε το ίδιο;

Ξεπέρασε τα 400 δις ευρώ το Δημόσιο χρέος και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει.

Σε 8 δις ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος σε ένα έτος, παρά την λιτότητα.

Στο 190,5% του ΑΕΠ αντιστοιχεί το Δημόσιο χρέος της χώρας, παρότι εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις εδώ και 5 χρόνια. Και η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι έχει επιτύχει οικονομικό θαύμα.

Τέλος επισημαίνουμε ότι και ο Ελληνικής καταγωγής Τσαουσέσκου – οι παππούδες του ήταν από το Άργος με επώνυμο Τσαούσης – μοίραζε καλάθια και πανέρια της νοικοκυράς, πριν το τραγικό τέλος που είχε.

Δυστυχώς εξ αιτίας αυτού έχασαν τη ζωή τους πολλοί Ρουμάνοι πολίτες κυρίως στην πόλη «ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ» απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση πρωτοστατούντος ενός ιερέα!!!

Για να αποφευχθεί και στην Ελλάδα μία νέα ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ καλούνται οι Έλληνες αξιωματικοί να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μιμηθούν τους συναδέλφους τους του 1909. Σήμερα που υπάρχουν δείγματα εκτροπής του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και αμφισβητείται ακόμα και η προεδρευομένη δημοκρατία από το 70% των Ελλήνων.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΤΗΛ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα