Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΜαργέτας με Σίμο Κεδίκογλου για θέματα Αλιείας

Μαργέτας με Σίμο Κεδίκογλου για θέματα Αλιείας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ιδιότητά μου ως υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας.

Αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της Ερμιονίδας και κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα.

Το ίδιο υπόμνημα επιδόθηκε στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στην Ερμιονίδα, προκειμένου να προωθηθεί στους αντίστοιχους τομεάρχες.

Προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Σίμο Κεδίκογλου,

κε Υφυπουργέ,

Βασικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και η άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων, εξαιτίας των κρίσεων των τελευταίων ετών.

Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχτεί από το κράτος και παράλληλα να εξασφαλιστούν νέοι κοινοτικοί πόροι από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π), τη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας – Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ), που έχουν εγκριθεί για την περίοδο 2021 – 2027, καθώς και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι παρεμβάσεις πρέπει να επικεντρωθούν στις οικονομικές ενισχύσεις, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, την ενδυνάμωση της επενδυτικής κουλτούρας και την εκπαιδευτική πολιτική.

ΑΛΙΕΙΑ

Πρέπει να στηριχτεί με δέσμη δράσεων μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας 2021 – 2027.

  • Να προβλεφτεί η στήριξη της πρώτης απόκτησης σκάφους καθώς και δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των αλιέων.
  • Ο αλιευτικός στόλος χρειάζεται αποζημιώσεις για τις ζημιές οι οποίες προκαλούνται από τα θηλαστικά στα εργαλεία των αλιέων.
  • Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους αλιευτικούς λιμένες οι οποία σε πολλές περιπτώσεις χρήζουν βελτιώσεων τόσο για την υγιεινή και την ποιότητα των αλιευμάτων, όσο και για τη βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα