ΆρθραΜεντερές – Ερντογάν υπεύθυνοι για το θάνατο χιλιάδων Τούρκων πολιτών

Μεντερές – Ερντογάν υπεύθυνοι για το θάνατο χιλιάδων Τούρκων πολιτών

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Τον Μεντερές τον εκτέλεσαν το 1961 οι ίδιοι οι Τούρκοι. Για τον Ερντογάν δημοσιεύω από το 2003 και στο «ΣΤΟΧΟ» ότι θα έχει το τέλος του Μεντερές.

Φρικτά εγκλήματα διεπράχθησαν σε βάρος πολιτών αντιφρονούντων την περίοδο Μεντερές από το 1952 μέχρι το 1960. Εγκλήματα διέπραξε το καθεστώς Μεντερές και σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955. Με εντολή Μεντερές δολοφονήθηκαν τότε δεκάδες Έλληνες και Ελληνίδες πολλές εκ των οποίων τις βίασαν πριν τις εκτελέσουν. Φανατικοί Ισλαμιστές κατέστρεψαν 71 !!! Ελληνικές εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη. Σύλησαν τάφους στα νεκροταφεία. Λεηλάτησαν Ξενοδοχεία, καταστήματα και 1004 Ελληνικά σπίτια.

Εκδιώχθηκαν από την Κωνσταντινούπολη 80.000 χιλ. και πλέον Έλληνες. Δεσμεύτηκε μάλιστα παράνομα από το Τουρκικό κράτος και η περιουσία τους. Την ίδια περίοδο Τουρκογενείς Μουσουλμάνοι της Θράκης απολάμβαναν και συνεχίζουν να απολαμβάνουν δικαιωματικά χωρίς διακρίσεις την πλήρη Συνταγματική προστασία που παρέχει το Ελληνικό Κράτος στους Έλληνες πολίτες. Τα αποτρόπαια εγκλήματα του καθεστώτος Μεντερές έμειναν στην ιστορία όχι τόσο για την αγριότητα που τελέσθηκαν – άλλωστε σύνηθες είναι αυτό από κάποιους Τούρκους – όσο για την ιδιαιτερότητα τους. Τους πολιτικούς τους αντιπάλους, τους Κούρδους και όσους αντιστέκοντο στο καθεστώς Μεντερές όχι μόνο τους δολοφονούσαν αλλά τα σώματά τους τα ΕΚΑΝΑΝ ΚΙΜΑ !!! και τάιζαν τα ζώα.

Καταγεγραμμένα αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα. Φυσικά τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα του καθεστώτος Μεντερές σε καμία περίπτωση δεν είχαν την αποδοχή ολόκληρου του Τουρκικού λαού. Τον Μάιο του 1960 μετά από στρατιωτικό κίνημα ανετράπη ο Μεντερές και το 1961 το Ειδικό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο καθώς και άλλους 14 αξιωματούχους της Κυβέρνησης όπως επίσης ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΌΤΕ Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μαχμούτ Μπαγιάρ.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι το Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Μεντερές ήταν ο κύριος υπεύθυνος αυτός που έδωσε εντολή να πραγματοποιηθούν οι σφαγές σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα οι Δικαστές παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της Δίκης το τηλεγράφημα που είχε στείλει ο Μεντερές από το Λονδίνο προς τους Τούρκους εξτρεμιστές, δίνοντάς τους εντολή να αρχίσουν τις εχθροπραξίες σε βάρος των Ελλήνων της πόλης.

Εκβιάζοντας έτσι την Ελληνική αντιπροσωπεία – Καραμανλή, Αβέρωφ – που παρευρίσκοντο στο Λονδίνο και συμμετείχαν στην Τριμελή Συνδιάσκεψη για το Κυπριακό, όπως αναγκασθούν σε υποχωρήσεις.

Είχε ορίσει την 14 Μαϊου ημέρα εκλογών ο Ερντογάν, όπως είχε κάνει ο Μεντερές το 1952.

Περίεργες… συμπτώσεις.

Αρχές Δεκεμβρίου 2017 λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι, μετά από 65 χρόνια επισκέπτεται την Ελλάδα Τούρκος Πρόεδρος.

Τελευταία επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα ήταν το 1952. Υπενθυμίζουμε ότι ο αλλαζονικός Ερντογάν δήλωσε και πρόσφατα μάλιστα ότι θαυμάζει τον Μεντερές.

Καταγγελία ΣΟΚ σε Κομισιόν το 2003 από πέντε Τουρκικά !!! κόμματα και όχι μόνο …. για εγκλήματα του καθεστώτος Ερντογάν.

Κατήγγειλαν τότε ότι δέκα χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται στις φυλακές βασανίζονται και αργοπεθαίνουν. Κατά δεκάδες δολοφονούνται οι Κούρδοι. Οι φοβερές καταγγελίες για την επικρατούσα κατάσταση στην Τουρκία έγιναν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 21-10-2003.

Στις 9-12-2004 αναδημοσιεύουμε στον «ΣΤΟΧΟ» άρθρο των Αγγλικών Εφημερίδων «Independen» και «Guardian» που αναφέρουν τα εξής: «Τα διαβατήρια των δολοφονημένων Εγγλέζων τουριστών που πουλήθηκαν προς 20.000 χιλιάδες ευρώ το ένα, πολλά εξ αυτών περιήλθαν στην κατοχή ανθρώπων της Αλ-Κάιντα για να μπορούν να ταξιδεύουν με ευκολία στην Ευρώπη.

Στις 6-7-2006 στο «ΣΤΟΧΟ» δημοσιεύουμε Μπλεγμένο με την ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ θεωρεί η ΜΙΛΛΙΕΤ τον Ερντογάν γράφοντας τα εξής:

«Πιστεύουμε πως και η «Τουρκιγιέ» όπως σήμερα η «Μιλλιέτ» θα αλλάξει γνώμη και θα παραδεχθεί ότι η Αλ-Κάιντα θεωρεί την Τουρκία ως σπίτι φιλοξενίας, καθότι το 2003 μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν από την Αλ-Κάιντα στην Κωνσταντινούπολη κατά Βρετανικών στόχων όπως Προξενείο κλπ. κάτω από την πίεση των γεγονότων ο Ερντογάν αναγκάστηκε να δηλώσει και να παραδεχθεί δημοσίως ότι υπάρχει συνεργασία ΜΙΤ- Αλ-Κάιντα».

Σήμερα ο Ερντογάν θέτει βέτο να μην ενταχθούν Σουηδία – Φιλανδία στο ΝΑΤΟ διότι όπως ισχυρίζεται υποθάλπουν τρομοκράτες. Με την ανοχή ποιος ξέρει μέχρι πότε… ο Ερντογάν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Συμμαχία. Διαμαρτύρεται που ένας Σουηδός πολίτης έκαψε – κακώς – το ΚΟΡΑΝΙ την ίδια στιγμή που ο ίδιος μετέτρεψε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τζαμί. Υπενθυμίζουμε τι είχε δηλώσει ο ΚΑΝΤΑΦΙ στο παρελθόν για τον Ερντογάν. «Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα μετατρέψει την Άγκυρα σε Δούρειο ίππο του Μπιν Λάντεν στην Ευρώπη.

Ακρωτηριασμοί και εμπόριο οργάνων Κούρδων στην Τουρκία.

Σοκαρίστηκε η επταμελής αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου – όπως είχαμε γράψει το 2005 – που επισκέφτηκε την Τουρκία μία εβδομάδα μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, για να διαπιστώσει την πρόοδο στην διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θυμάτων του καθεστώτος Ερντογάν, έκαναν λόγο για ακρωτηριασμό οργάνων Κούρδων συλληφθέντων παράνομες πωλήσεις ζωτικών οργάνων, ακόμα και για εξόρυξη ματιών.

Σύμφωνα με τον Βρετανό Ευρωβουλευτή Ρίτσαρντ Χαουϊτ οι αυθαίρετες συλλήψεις, η βία κατά γυναικών και τα βασανιστήρια εναντίον Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία είναι σύνηθες φαινόμενο. Σε απάντηση των κατηγοριών αυτών ο Τούρκος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Νακιμ Ταν απάντησε πως όλα αυτά είναι μυθεύματα των Ευρωπαίων.

Μεντερές – Ερντογάν δύο ιστορικά πρόσωπα έχοντας κοινή πορεία και αφετηρία το βαθύ Τουρκικό Κράτος. Ίσως και το τέλος των δύο να μην διαφέρει…

Σύντομα και τον Ερντογάν θα τον ανατρέψει… ο στρατός… πολύ σύντομα.

Κύριο υπεύθυνο των τραγικών συνεπειών του καταστροφικού σεισμού της Αντιόχειας, κυρίως όμως ένοχο της καταστροφικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας του αλαζόνα Ερντογάν.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΤΗΛ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα