Παναγιώτης Ψυχογυιός: Βασική προτεραιότητα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ η προστασία της πρώτης κατοικίας

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει ο δρόμος στα funds για μαζικούς πλειστηριασμούς. Σε μια περίοδο όπου ήδη η κοινωνία πληρώνει ακριβά τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, περίπου 700.000 καταναλωτές και επιχειρηματίες απειλούνται με μαζικούς πλειστηριασμούς.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα, που το 2010 απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα, διασφάλισε νομοθετικά την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

Γι’ αυτό καταθέτουμε εκ νέου τροπολογία στη Βουλή για την προστασία της κύριας κατοικίας με επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια. Για να μπει τέλος στην ασυδοσία των εταιρειών διαχείρισης δανείων και να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

  • Διεκδικούμε την προστασία της αγροτικής γης.
  • Καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων.
  • Μια βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο αλλά και 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, με “κούρεμα” οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποδεχτούν και να ψηφίσουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.

Είναι η ελάχιστη οφειλόμενη πράξη ευθύνης.

Έχουμε χρέος να δώσουμε στους αδύναμους δανειολήπτες, που δεν άντεξαν για λόγους αντικειμενικών συνθηκών, μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οικονομολόγος

Υπ. Βουλευτής Ν. Αργολίδας – ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News

Ειδήσεις από: Ναύπλιο Άργος Ερμιονίδα Τρίπολη –Κορινθία Αθλητικά Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.

Γερανιός-2
ROZOS
porto-panorama
bias savvas
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη