Home Αργολίδα Το ΣΔΕ Κρανιδίου έκοψε την πίτα του

Το ΣΔΕ Κρανιδίου έκοψε την πίτα του

0

Διαβάστε τι αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Κρανιδίου:

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 το σχολείο μας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίου έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτά του, τηρήθηκε το έθιμο, και ανταλλάξαμε ευχές για τον νέο χρόνο. Σε μια ζεστή με έντονα συναισθήματα ατμόσφαιρα ανταλλάξαμε ευχές να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε υγιείς για να συνεχίσουμε το ταξίδι της δεύτερης ευκαιρίας, το ταξίδι της γνώσης, των εμπειριών, των κοινωνικοποίησης, της δια βίου μάθησης.

Στην εκδήλωση μας, ευλόγησαν τη βασιλόπιτα μας ο Πατέρας Ιερόθεος Λουμουσιώτης και ο Πατέρας Αναστάσιος Μέλλος, τους οποίους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή να παραβρεθούν στη σεμνή τελετή μας. Επίσης, ο Πατέρας Ιερόθεος Λουμουσιώτης μας παρουσίασε την ιστορία πως καθιερώθηκε το έθιμο της βασιλόπιτας και τι σημαίνει για την Ορθόδοξη εκκλησία μας.

Στην εκδήλωση μας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, οι Αντιδήμαρχοι Αντωνία Αντωνόπουλου, και Γιώργος Πιτσάς, οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου για Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργική διάθεση σε όλους τους μαθητές του Σχολείου μας.

Στη συνέχεια η διευθύντρια μας Έφη Ντασκαγιάννη μαζί με τις καλύτερες δυνατές θερμές ευχές της μας παρουσίασε και τούς στόχους που απαιτείται να έχει το σχολείο μας στη νέα χρονιά και πρόσφερε την βασιλόπιτα σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Μόνο χαρά μας γέμισε η παρουσία στην εκδήλωση της διευθύντριας του Γυμνασίου Κρανιδίου Ελένη Στογιάννου, η οποία αντάλλαξε ευχές μαζί μας. Γεγονός που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η ύπαρξη και η λειτουργία του ΣΔΕ στο Κρανίδι οφείλεται στην καλή συνεργασία των δύο σχολείων και στη διαχρονική στήριξη της Δήμου μας.

Τέλος ο συνάδελφος και Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Λάμπρου μας ενημέρωσε ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στο στόχο μας, μετά την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά ότι δρομολογείται η ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στο Κρανίδι ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας μπορεί να γίνει πράξη.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ήταν η πρώτη εκδήλωση του σχολείου μας για τη νέα χρονιά. Ευχή όλων μας να είσαστε όλοι καλά, να έχουμε υγεία και δύναμη για να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής με στόχους και πολλές δεύτερες ευκαιρίες….».

Φωτο από politisargolidas.gr

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version