Κορινθία Κατάρρευση του ΕΣΥ: Αναφορά Ψυχογιού για την συνεχιζόμενη απαξίωση των μονάδων Υγείας...

Κατάρρευση του ΕΣΥ: Αναφορά Ψυχογιού για την συνεχιζόμενη απαξίωση των μονάδων Υγείας του Νομού

0

Στη Βουλή φέρνει με Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, την Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για την συνεχιζόμενη απαξίωση των δομών Υγείας του Νομού.

Σύμφωνα την Ανακοίνωση του Συλλόγου, με την οποία ζητά άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο βάσει του Νόμου 4512/2018 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τους Ιατρικούς Συλλόγους, στην τελευταία (8/3/2023,ΑΠ:Γ4α/Γ.Π.οικ.14830) προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ. του Υπουργείου Υγείας, εγκρίθηκαν πάνω από 850 μόνιμες θέσεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, χωρίς να υπάρχει καμία για την Κορινθία, παρά τη μεγάλη υποστελέχωση τόσο του Νοσοκομείου Κορίνθου όσο και των Κέντρων Υγείας του Νομού!

«Συνεχίζουμε με ερωτήσεις στη Βουλή, δημόσιες παρεμβάσεις και επισκέψεις στο νοσοκομείο και τις δομές υγείας του Νομού να ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση και επαρκή ενίσχυση τους στηρίζοντας τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του πεδίου αλλά και το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών στη υγεία» δηλώνει σχετικά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά όπως κατατέθηκε :

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας διαμαρτύρεται για την συνεχιζόμενη απαξίωση των Υγειονομικών μονάδων του Νομού και ζητά άμεσες ενέργειες από το Υπουργείο»

Ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της Κορινθίας.

Σύμφωνα την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, στην τελευταία (8/3/2023,ΑΠ:Γ4α/Γ.Π.οικ.14830) προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ. του Υπουργείου Υγείας, όπου εγκρίθηκαν πάνω από 850 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, δεν ανακοινώθηκε καμία για τον νομό Κορινθίας παρά τη μεγάλη υποστελέχωση τόσο του Νοσοκομείου Κορίνθου όσο και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται έντονα για τη περαιτέρω απαξίωση που υφίστανται οι υγειονομικές μονάδες του νομού και ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε εφαρμογή του νόμου 4512/2018 περί Ιατρικών Συλλόγων.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Γιώργος Ψυχογιός

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version