Αργολίδα Οι αξιολογήσεις των μαθητών μας και η Γιορτή της Γυναίκας στο σχολείο...

Οι αξιολογήσεις των μαθητών μας και η Γιορτή της Γυναίκας στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

0

Την τετάρτη 8 Μαρτίου στο Σχολείο μας, είχαμε προγραμματίσει να παραδοθούν οι περιγραφικές αξιολογήσεις για το πρώτο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, με την παρουσία της Διευθύντριας μας κ. Έφη Ντασκαγιάννη παραδοθήκαν οι πρόοδοι, και ενημερώθηκαν οι ενήλικοι μαθητές μας για το υπόλοιπο πρόγραμμα δράσης της χρονιάς. Παρουσιάστηκαν οι στόχοι του Α και του Β κύκλου μάθησης και λύθηκαν οι απορίες και προβληματισμοί τόσο των εκπαιδευτών και όσο των εκπαιδευομένων.

Στην συνέχεια ο συνάδελφος καθηγητής της κοινωνικής εκπαίδευσης κ. Τάσος Λάμπρου παρουσίασε την ιστορική αναφορά πως καθιερώθηκε η Γιορτή της Γυναίκας με αφορμή από τα αιματηρά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου του 1857 εναντίον της πρώτης μαζικής διαμαρτυρίας των γυναικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ευρύτερα για τα κοινωνικά τους δικαιώματα.

Αυτονόητα ότι οι διεκδικήσεις για μία ουσιαστική κοινωνική ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ακολούθησαν ευχές και παραδόθηκε ένα ωραίο δώρο, ένα ωραίο λουλούδι σε όλες τις γυναίκες του σχολείου μας.
Πάντα με μία υπόσχεση ότι οι γιορτές γίνονται για να ευαισθητοποιήσουν όλους μας για να εφαρμόζουμε στην πράξη τις βασικές αρχές της κοινωνικής ισότητας, και να μην μένουμε μόνο στις διακηρύξεις αλλά να έχουμε μία πραγματική ανθρώπινη συμπεριφορά.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
ΤΟΥ ΣΔΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version