ΑργολίδαΑδελφοποιήθηκαν το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κρανιδίου και το Γαλλικό Λύκειο “Institution Saint Malo...

Αδελφοποιήθηκαν το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κρανιδίου και το Γαλλικό Λύκειο “Institution Saint Malo – La Providence”

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κρανιδίου και το Γαλλικό Λύκειο “Institution Saint Malo – La Providence”, μετρώντας πέντε χρόνια επιτυχούς συνεργασίας σε προγράμματα Erasmus+, ανταλλαγής καλών πρακτικών και συνεχούς επικοινωνίας προέβησαν σε αδελφοποίηση των δύο σχολείων.

Η αδελφοποίηση εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον φετινό Ιανουάριο και επισφραγίστηκε με την επίσκεψη στο Κρανίδι επιτελείου του γαλλικού σχολείου την Μ.Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023. Η τιμή ήταν μεγάλη, καθώς της γαλλικής αποστολής προΐστατο ο πρόεδρος της SNCEEL (Εθνική Ένωση Προϊσταμένων Ιδρυμάτων Δωρεάν Εκπαίδευσης) και Διευθυντής του γαλλικού σχολείου κος Vivien Joby με τους εκπαιδευτικούς του Επαγγελματικού Λυκείου του Saint Malo: Stephane Besnard (καθηγητή πληροφορικής) και Anne Marion (καθηγήτρια αρχιτεκτονικής).

Το Γαλλικό επιτελείο υποδέχθηκε αρχικά στο σχολείο ο Διευθυντής κος Ανάργυρος Καραγιάννης και οι καθηγητές Αντιγόνη Λασκαρίδου, Πέτρος Καραΐσκος και Ζωή Συμεωνίδου, με αντιπροσωπεία μαθητών και γονέων. Στη συνέχεια, Έλληνες και Γάλλοι επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ερμιονίδας για έναν χαιρετισμό. Ο κος Γεωργόπουλος καλωσόρισε την προσπάθεια, ενώ ο κος Joby μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα, την Ερμιονίδα και την συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κρανιδίου. Η επίσκεψη συνεχίστηκε με γεύμα το οποίο οργάνωσε και παραβρέθηκε και η διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κα Ελένη Στογιάννου ενώ ολοκληρώθηκε με μια σύντομη επίσκεψη στις Σπέτσες.

Η αναχώρηση έγινε την επόμενη ημέρα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα με την υπόσχεση της επιστροφής και την πεποίθηση ότι τέθηκαν οι βάσεις για μια μακροχρόνια συνεργασία.

Σημείωση: Η αδελφοποίηση ενός σχολείου με ένα άλλο είναι μια πράξη που γίνεται μία φορά και ισχύει εις το διηνεκές. Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κρανιδίου προχώρησε στην αδελφοποίηση αυτή με σκοπό να προάγει την διεθνοποίηση του σχολείου, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την αίσθηση της ισοτιμίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ πολιτών ευρωπαϊκών χωρών, την διαπίστωση ότι περισσότερα είναι εκείνα που ενώνουν παρά χωρίζουν τους εφήβους της Ευρώπης.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα